Fűszeres gombaleves
2013-05-28- Típus: Gombaleves receptek, Húslevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2-4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 60 perc
Egyszerű hozzávalókból finomat. Tökéletes családi ebéd a hétvégére!
Ezeket szerezd be:
- 600 ml víz
- 1 nagy sárgarépa
- 1/2 kis csokor petrezselyem
- 1 nagy fehérrrépa
- 1/2 fej vöröshagyma
- 120 g gomba
- 200 g csirkemell
- frissen őrölt bors
- só
- 1 húsleves leveskocka
- 50 g galuska
- pirospaprika
- 1 evőkanál majoránna
1. Lépés
Vágjuk a csirkét vékony csíkokra, dörzsöljük be egy kevéske sóval, csípős paprikával és majoránnával. A gombának szedjük le a héját, vágjuk szeletekre, és megpirítjuk a hússal együtt egy kevéske olajon. Egy fél hagymát szeletekre vágunk, amit aztán hozzáteszünk a lábasba.
2. Lépés
Miután a hús és a gomba nagyjából megpirult, töltsük fel vízzel a lábast, dobjuk bele a szeletekre vágott sárgarépát, fehérrépát, a petrezselymet és egy húsleves kockát.
3. Lépés
Forraljuk fel a levest, és főzzük a zöldségeket puhulásig, majd adjuk hozzá a galuskát, és hagyja lassú tűzön, fedő alatt főni még kb. 15 percig. Tálaláskor szórjuk meg egy kis majoránnával.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 991 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
139 kcal -
Zsír
3 g -
Szénhidrát
13.3 g -
Fehérje
15.6 g