Fűszeres gombaleves

2013-05-28
  • Hány főre: 2-4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Egyszerű hozzávalókból finomat. Tökéletes családi ebéd a hétvégére!

Ezeket szerezd be:

  • 600 ml víz
  • 1 nagy sárgarépa
  • 1/2 kis csokor petrezselyem
  • 1 nagy fehérrrépa
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 120 g gomba
  • 200 g csirkemell
  • frissen őrölt bors
  • 1 húsleves leveskocka
  • 50 g galuska
  • pirospaprika
  • 1 evőkanál majoránna

1. Lépés

Vágjuk a csirkét vékony csíkokra, dörzsöljük be egy kevéske sóval, csípős paprikával és majoránnával. A gombának szedjük le a héját, vágjuk szeletekre, és megpirítjuk a hússal együtt egy kevéske olajon. Egy fél hagymát szeletekre vágunk, amit aztán hozzáteszünk a lábasba.

2. Lépés

Miután a hús és a gomba nagyjából megpirult, töltsük fel vízzel a lábast, dobjuk bele a szeletekre vágott sárgarépát, fehérrépát, a petrezselymet és egy húsleves kockát.

3. Lépés

Forraljuk fel a levest, és főzzük a zöldségeket puhulásig, majd adjuk hozzá a galuskát, és hagyja lassú tűzön, fedő alatt főni még kb. 15 percig. Tálaláskor szórjuk meg egy kis majoránnával.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 991 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Pulykanyakleves zöldségesen metélttésztával

  • Csontleves húsos csontból és velőscsontból sok zöldséggel

  • Csirkeaprólék leves krumpligombóccal

  • Húsleves kacsafarhátból metélttésztával

  • Húsleves kacsafarhátból és nyakból grízgaluskával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    139 kcal
  • Zsír

    3 g
  • Szénhidrát

    13.3 g
  • Fehérje

    15.6 g