Cseresznye zselé

2013-08-16
  • Hány főre: 2-4
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Hamarosan egyre kevesebb gyümölcsöt találhatunk a zöldségesnél, ezért még érdemes kihasználni a finomságokat.

Ezeket szerezd be:

  • 200 ml cseresznyelé
  • 250 ml almalé
  • 1 tk vanília
  • 2 evőkanál méz
  • 100 g cseresznye
  • 1 tasak vaníliás pudingpor

1. lépés

Öntsük egy fazékba az almalevet, meggylevet és a mézet, keverjük meg, és kezdjük el melegíteni. Főzzük körülbelül 5 percig, alkalmanként megkeverve. 

2. lépés

Aztán adjuk hozzá a kimagozott cseresznyét, a vaníliát és főzzük tovább. Mikor felforrt keverjük simára egy botmixerrel. Tegyük vissza a tűzre, majd  egy habverővel keverjünk hozzá fél tasak vanília pudingot.

3. lépés

Jól dolgozzuk el, s amikor sűrűsödni kezd, tegyük félre. Adagoljuk tálkákba, majd hagyjuk megszilárdulni. Hűtve fogyasztjuk.

 

 

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

3 866 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Görögdinnye eperlikőrrel és vaníliafagylalttal

  • Eperhab recept

  • Eper eperlikőrrel és mascarponével

  • Leveles kabátba bújtatott fahéjas körte

  • Eper tojáslikőrrel és tejszínhabbal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    333 kcal
  • Zsír

    0.4g
  • Szénhidrát

    82.2g
  • Fehérje

    0.6g