Cseresznye zselé
2013-08-16- Típus: Gyümölcsös desszert, Zselék
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2-4
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 25 perc
Hamarosan egyre kevesebb gyümölcsöt találhatunk a zöldségesnél, ezért még érdemes kihasználni a finomságokat.
Ezeket szerezd be:
- 200 ml cseresznyelé
- 250 ml almalé
- 1 tk vanília
- 2 evőkanál méz
- 100 g cseresznye
- 1 tasak vaníliás pudingpor
1. lépés
Öntsük egy fazékba az almalevet, meggylevet és a mézet, keverjük meg, és kezdjük el melegíteni. Főzzük körülbelül 5 percig, alkalmanként megkeverve.
2. lépés
Aztán adjuk hozzá a kimagozott cseresznyét, a vaníliát és főzzük tovább. Mikor felforrt keverjük simára egy botmixerrel. Tegyük vissza a tűzre, majd egy habverővel keverjünk hozzá fél tasak vanília pudingot.
3. lépés
Jól dolgozzuk el, s amikor sűrűsödni kezd, tegyük félre. Adagoljuk tálkákba, majd hagyjuk megszilárdulni. Hűtve fogyasztjuk.
Értékelések
(3.7 / 5)
3 személy értékelt
3 866 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
333 kcal -
Zsír
0.4g -
Szénhidrát
82.2g -
Fehérje
0.6g