Fehérboros fokhagymakrémleves sajttal és pirítóssal

2015-11-12
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Tegnap tésztát főztem, a levét sajnáltam kiönteni, ezt használtam fel a mai leveshez.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db fokhagyma
  • 1 ek vaj
  • 2 dl fehérbor
  • 2 dl tej
  • 2 dl víz (tésztafőzőlé)
  • 1 db húsleveskocka
  • 2 szál petrezselyem
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fehér bors (ízlés szerint)
  • 1 csipet szerecsendió
  • 3 dkg trappista sajt
  • 2 szelet toast kenyér

1. lépés

A hagymákat apróra vágom. Egy edényben vajon megpirítom a hagymákat, feleresztem a tészta főzőlevével, beleteszem a leveskockát, apróra vágott petrezselyemzöldet, fűszerezem.

2. lépés

Ha megfőtt, botmixerrel összekeverem, öntök bele tejet.

3. lépés

Visszaöntöm az edénybe, keverés mellet felforralom, öntök bele bort.

4. lépés

A levest egy edénybe merem, reszelek rá sajtot, szórok rá még aprított petrezselymet, s díszítem petrezselyem-levéllel. A pirított toasttal fogyasztom.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

2 836 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kukoricakrémleves Ágitól

  • Cukkinikrémleves hidegen tejföllel

  • Fehérboros-tejszínes medvehagyma-krémleves

  • Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban

  • Sütőtökkrémleves resztelt csirkemájjal és gombával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    317 kcal
  • Zsír

    13,8 g
  • Koleszterin

    40 mg
  • Szénhidrát

    21,7 g
  • Cukor

    9,2 g
  • Fehérje

    9,9 g