Fehérboros fokhagymakrémleves sajttal és pirítóssal
2015-11-12- Típus: Krémlevesek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 20 perc
Tegnap tésztát főztem, a levét sajnáltam kiönteni, ezt használtam fel a mai leveshez.
Ezeket szerezd be:
- 1 db vöröshagyma
- 1 db fokhagyma
- 1 ek vaj
- 2 dl fehérbor
- 2 dl tej
- 2 dl víz (tésztafőzőlé)
- 1 db húsleveskocka
- 2 szál petrezselyem
- só (ízlés szerint)
- őrölt fehér bors (ízlés szerint)
- 1 csipet szerecsendió
- 3 dkg trappista sajt
- 2 szelet toast kenyér
1. lépés
A hagymákat apróra vágom. Egy edényben vajon megpirítom a hagymákat, feleresztem a tészta főzőlevével, beleteszem a leveskockát, apróra vágott petrezselyemzöldet, fűszerezem.
2. lépés
Ha megfőtt, botmixerrel összekeverem, öntök bele tejet.
3. lépés
Visszaöntöm az edénybe, keverés mellet felforralom, öntök bele bort.
4. lépés
A levest egy edénybe merem, reszelek rá sajtot, szórok rá még aprított petrezselymet, s díszítem petrezselyem-levéllel. A pirított toasttal fogyasztom.
Értékelések
(5 / 5)
5 személy értékelt
2 836 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
317 kcal -
Zsír
13,8 g -
Koleszterin
40 mg -
Szénhidrát
21,7 g -
Cukor
9,2 g -
Fehérje
9,9 g