Kukoricás pulykaragu
2012-11-04- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 1:5 p
Az egyik nap azon gondolkodtunk, mit is együnk ebédre. A hűtőt nézegetve láttuk, hogy van egy kis pulyka, spejzban kukorica, zöldborsó. Nem is kellett több, nekiláttunk.
Ezeket szerezd be:
- 40 dkg Pulykamellfilé
- 1 db konzerves Kukorica
- 1 db konzerves Zöldborsó
- 1 db konzerves Gomba
- 2 evőkanál Olaj
- 1 db Vöröshagyma
- Só
- Bors
1. lépés
A pulykahúsit vékony kis csíkokra felvágjuk, majd a felszeletelt hagymával együtt megpirítjuk. Sóval és borssal ízlésünk szerint megfűszerezzük, majd egy nagyon kis vízzel felöntjük, hogy puhára pároljuk az egészet.
2. lépés
Előkapunk egy másik edényt, amiben a gombát, kukoricát és a zöldborsót is olajon enyhén megpirítjuk. Amikor megpirult, hozzákeverjük a már puha húshoz. Néhány percig még egybe főzzük folyamatosan kevergetve, majd levesszük a tűzhelyről, fedőt teszünk rá és 10 percig érleljük.
Köretként tudom ajánlani a rizst vagy a pene tésztát.
Értékelések
(3.7 / 5)
3 személy értékelt
6 817 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
362 kcal -
Összes Zsír
13 g -
Koleszterin
76 mg -
Szénhidrát
26,2 g -
Cukor
7,8 g -
Fehérje
37,1 g