Fordított szilvás piskóta

2016-08-31
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Beérett a szilva, és ilyenkor nem csak lekvárt főzök belőle, de rengeteg gyümölcsös süteményt készítek.

Ezeket szerezd be:

  • 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál tej
  • 25 dkg szilva
  • kevés citromlé
  • 4 dkg vaj
  • 2-3 ek barna cukor

1. lépés

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A tojásokat habosra keverjük a porcukorral. A lisztet összekeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a felvert tojáshoz, és óvatosan összeforgatjuk, és egy kevés tejjel felhígítjuk.

2. lépés

A vajat felolvasztjuk egy kb. 22 centi átmérőjű sütőformában. Beleszórjuk a barna cukrot, rárakjuk a félbevágott szilvákat, ráfacsarunk egy kevés citromlevet, és lassú tűzön karamellizáljuk.

3. lépés

Lassan beleöntjük a tésztát, és addig forgatjuk az edényt, amíg egyenletesen elterül a tészta. Előmelegített sütőbe tesszük, és 12-15 perc alatt készre sütjük.

4. lépés

A sütőformából kifordítva, fahéjas cukorral leszórva tálaljuk.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

5 951 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Rumos-diós almás pite

  • Szilvás lepény recept

  • Diétás meggyes pite

  • Szilvalekvárral és mákkal töltött pite

  • Diétás paleo almás pite