Fordított szilvás piskóta
2016-08-31- Típus: Pite
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 25 perc
Beérett a szilva, és ilyenkor nem csak lekvárt főzök belőle, de rengeteg gyümölcsös süteményt készítek.
Ezeket szerezd be:
- 4 evőkanál liszt
- 4 evőkanál porcukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 4 db tojás
- 4 evőkanál tej
- 25 dkg szilva
- kevés citromlé
- 4 dkg vaj
- 2-3 ek barna cukor
1. lépés
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A tojásokat habosra keverjük a porcukorral. A lisztet összekeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a felvert tojáshoz, és óvatosan összeforgatjuk, és egy kevés tejjel felhígítjuk.
2. lépés
A vajat felolvasztjuk egy kb. 22 centi átmérőjű sütőformában. Beleszórjuk a barna cukrot, rárakjuk a félbevágott szilvákat, ráfacsarunk egy kevés citromlevet, és lassú tűzön karamellizáljuk.
3. lépés
Lassan beleöntjük a tésztát, és addig forgatjuk az edényt, amíg egyenletesen elterül a tészta. Előmelegített sütőbe tesszük, és 12-15 perc alatt készre sütjük.
4. lépés
A sütőformából kifordítva, fahéjas cukorral leszórva tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
5 951 megtekintés