Csirkefarhát- és gombapörkölt pennével
2014-12-05- Típus: Csirkepörkölt
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 55 perc
- Elkészítés: 60 perc
A csirkefarhátat sokan lenézik, kutyakajának, vagy a szegények ételének vélik, pedig fejedelmi lakoma készíthető belőle.
Ezeket szerezd be:
- - : : A farháthoz : : -
- 4 db csirkefarhát
- 1 db nagyobb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db hegyes csípős zöldpaprika
- 2 db chilipaprika
- 2 db paradicsom
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
- étolaj
- - : : A gombapörkölthez : : -
- 40 dkg gomba
- 1 db vöröshagyma
- 1 db paprika
- 3 db hegyes zöldpaprika
- 3 db paradicsom
- 1 db chilipaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
- olívaolaj
- 1-2 evőkanál liszt
- 1 dl tejföl
- - : : A körítéshez : : -
- 30 dkg tészta (penne)
- 12 db koktélparadicsom
- 4 rózsa karfiol (savanyított)
- 4 db fokhagyma (savanyított)
- 4 szál petrezselyem
1. Lépés
Az aprított hagymákat olajon dinsztelem, ráteszem a farhátat, s a zöldségeket, fűszerezem, öntök rá kevés vizet, s lassan pörkölöm.
2. Lépés
Közben egy serpenyőbe olívaolajat teszek, s bele az apróra vágott hagymát, fokhagymát, megdinsztelem.
3. Lépés
Hozzáadom a darabolt paprikákat, majd a szeletelt gombát, s végül a paradicsomot, fűszerezem.
4. Lépés
Amikor kész, megszórom egy kevés liszttel, adok hozzá tejfölt. Összekeverem, felforralom.
5. Lépés
Tálaláskor teszek a tányérra egy farhátat, mellé gombát és pennét. Dekorálom.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 133 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
767 kcal -
Zsír
22,4 g -
Koleszterin
189 mg -
Szénhidrát
84,2 g -
Cukor
21,8 g -
Fehérje
62 g