Indiai bárány
2015-03-17- Típus: Báránysültek
- Nemzetiség: Indiai
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 25 perc
Ez az aromás étel minden ínyencnek ízleni fog, aki szereti a fűszeresebb ételeket.
Ezeket szerezd be:
- 50g parmezán, finomra reszelt
- 1 evőkanál curry por
- 4 bárány szelet
- 1 evőkanál olívaolaj
- só, bors igény szerint
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Keverjük össze a parmezánt a curry porral. Fűszerezzük a bárányt sóval, borssal, majd nyomkodjuk bele a húst a sajtos keverékbe. Igény szerint betehetjük a hűtőbe pácolódni, de akár azonnal is süthető. A pácolással, erősebb lesz a fűszerek aromája.
2. Lépés
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben és pirítsuk meg a bárányt mindkét oldalán kb. 5-5 percig.
Ezután tegyük be a sütőbe és letakarva süssük puhára.
Tálaljuk sült burgonyával, ecetes salátákkal, káposzta salátával. A bárány akár grill sütőn is elkészíthető!
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 400 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
611 kcal -
Zsír
50g -
Szénhidrát
2g -
Fehérje
39g -
Só
0.81g -
Cukor
0g