Csirkenyak pörkölt

2014-05-16
  • Hány főre: 2-3
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Csirkenyak pörkölt vagy, hogy szebb legyen a hangzása, akár lehetne csirkenyak paprikásnak is hívni.
Én speciel nem a nevéért szeretem! Mindent imádok, amin lehet nyammogni, legyen az farhát vagy szárny vagy bármilyen baromfi nyakacskája.
Igaz időigényes elfogyasztani és a halhoz hasonlóan, mire a végére érünk nem mondhatni, hogy maradéktalanul jól laktunk, de ezeket leszámítva akkor is a kedvencem! :)
Cseppnyi ráadás, mivel volt otthon medvehagymám, egy kicsit megbolondítottam vele.

Ezeket szerezd be:

  • Csirkenyak - ízlés szerinti mennyiség
  • 1 fej hagyma
  • pirospaprika, só , bors
  • zsiradék (olaj, vagy sertés zsír)
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • továbbá, ha van friss vagy télire bespájzolt medvehagyma, nyugodtan tegyünk hozzá egy keveset

1. Lépés

A nyakat jól átmossuk, hártyáktól, nem oda illő elemektől megtisztítjuk. A hagymát kockára vágjuk, majd a medvehagymával együtt zsiradékon, só hozzáadásával megpirítjuk.

2. Lépés

Félrehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a nyakat, felengedjük vízzel, majd visszatesszük főni.
Közben egészben vagy aprítva hozzáadjuk a paprikát és paradicsomot.

3. Lépés

Mielőtt kész lenne a borssal fűszerezzük, kóstoljuk, ha kell ízesítünk rajta és végül puhára főzzük. Főtt burgonyával melegen tálaljuk.
Tésztával, azért nem javasolnám, mert így nagyobb esély van a jóllakottság érzésének elérésére!

Sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

4 061 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vörösboros-paprikás csirkecomb krumplipürével

  • Csirkefarhát- és gombapörkölt pennével

  • Csirkecomb pörkölt lecsóval és rizzsel

  • Csirkefarhát pörkölt krumplival

  • Vörösboros paprikás csirkecomb chifferinivel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    432 kcal
  • Zsír

    30.2g
  • Szénhidrát

    4.4g
  • Fehérje

    33.1g
  • Koleszterin

    117mg
  • Cukor

    2.2g