Csirkenyak pörkölt
2014-05-16- Típus: Csirkepörkölt
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2-3
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 50 perc
Csirkenyak pörkölt vagy, hogy szebb legyen a hangzása, akár lehetne csirkenyak paprikásnak is hívni.
Én speciel nem a nevéért szeretem! Mindent imádok, amin lehet nyammogni, legyen az farhát vagy szárny vagy bármilyen baromfi nyakacskája.
Igaz időigényes elfogyasztani és a halhoz hasonlóan, mire a végére érünk nem mondhatni, hogy maradéktalanul jól laktunk, de ezeket leszámítva akkor is a kedvencem! :)
Cseppnyi ráadás, mivel volt otthon medvehagymám, egy kicsit megbolondítottam vele.
Ezeket szerezd be:
- Csirkenyak - ízlés szerinti mennyiség
- 1 fej hagyma
- pirospaprika, só , bors
- zsiradék (olaj, vagy sertés zsír)
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- továbbá, ha van friss vagy télire bespájzolt medvehagyma, nyugodtan tegyünk hozzá egy keveset
1. Lépés
A nyakat jól átmossuk, hártyáktól, nem oda illő elemektől megtisztítjuk. A hagymát kockára vágjuk, majd a medvehagymával együtt zsiradékon, só hozzáadásával megpirítjuk.
2. Lépés
Félrehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a nyakat, felengedjük vízzel, majd visszatesszük főni.
Közben egészben vagy aprítva hozzáadjuk a paprikát és paradicsomot.
3. Lépés
Mielőtt kész lenne a borssal fűszerezzük, kóstoljuk, ha kell ízesítünk rajta és végül puhára főzzük. Főtt burgonyával melegen tálaljuk.
Tésztával, azért nem javasolnám, mert így nagyobb esély van a jóllakottság érzésének elérésére!
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 218 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
432 kcal -
Zsír
30.2g -
Szénhidrát
4.4g -
Fehérje
33.1g -
Koleszterin
117mg -
Cukor
2.2g