Csokoládés zabsüti mandulával
2018-05-14- Típus: Bögrés süti
- Nemzetiség: Amerikai
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 40 perc
Ez a mandulás-csokoládés sütemény minden ínyenc kívánságát teljesíti. Ráadásul alakbarát.
Ezeket szerezd be:
- 20 dkg vaj
- 0.5 bögre barna cukor
- 0.5 kiskanál mandula aroma
- 1 db tojássárgája
- 0.5 bögre gluténmentes liszt
- 0.5 bögre zabpehely
- 1 tábla étcsokoládé
- 10 dkg mandula (szeletelt)
- 5 dkg dió
1. lépés
A sütőt 175°C-ra melegítjük. Kivajazunk egy 20×20 cm-es tepsit vagy hőálló edényt.
2. lépés
A vajat kikeverjük a barna cukorral, a mandula aromával és tojássárgájával. Hozzáadjuk a lisztet és a zabpelyhet.
3. lépés
Jól összedolgozzuk, majd a tésztát egyenletesen elsimítjuk a sütőedényben. Sütőbe tesszük, 25 percig sütjük.
4. lépés
A csokoládét gőz felett megolvasztjuk, és a tésztára öntjük. Ekkor megszórjuk a mandulával és tört dióval.
5. lépés
Megvárjuk, amíg a csoki megköt, utána szeleteljük.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 917 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
669,5 kcal -
Zsír
47,32 g -
Koleszterin
110,5 mg -
Szénhidrát
55,49 g -
Cukor
26,08 g -
Fehérje
10,73 g