Csokoládés zabsüti mandulával

2018-05-14
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Ez a mandulás-csokoládés sütemény minden ínyenc kívánságát teljesíti. Ráadásul alakbarát.

Ezeket szerezd be:

  • 20 dkg vaj
  • 0.5 bögre barna cukor
  • 0.5 kiskanál mandula aroma
  • 1 db tojássárgája
  • 0.5 bögre gluténmentes liszt
  • 0.5 bögre zabpehely
  • 1 tábla étcsokoládé
  • 10 dkg mandula (szeletelt)
  • 5 dkg dió

1. lépés

A sütőt 175°C-ra melegítjük. Kivajazunk egy 20×20 cm-es tepsit vagy hőálló edényt.

2. lépés

A vajat kikeverjük a barna cukorral, a mandula aromával és tojássárgájával. Hozzáadjuk a lisztet és a zabpelyhet.

3. lépés

Jól összedolgozzuk, majd a tésztát egyenletesen elsimítjuk a sütőedényben. Sütőbe tesszük, 25 percig sütjük.

4. lépés

A csokoládét gőz felett megolvasztjuk, és a tésztára öntjük. Ekkor megszórjuk a mandulával és tört dióval.

5. lépés

Megvárjuk, amíg a csoki megköt, utána szeleteljük.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 917 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csokis almás kocka

  • Epres bögre süti

  • Joghurtos bögrés süti

  • Fahéjas mákos bögrés

  • Csokis bögre süti

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    669,5 kcal
  • Zsír

    47,32 g
  • Koleszterin

    110,5 mg
  • Szénhidrát

    55,49 g
  • Cukor

    26,08 g
  • Fehérje

    10,73 g