Navarrai leves
2013-03-26- Típus: Diétás levesek, Húslevesek, Karcsúsító ételek
- Nemzetiség: Spanyol
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:15 p
Gyerekkoromban olyan szerencsés helyzetben voltam, hogy Spanyolországban nyaralhattam a közeli rokonaim révén, ugyanis ők ott laktak. Érdemes ezt a receptet is egyszer kipróbálni.
Ezeket szerezd be:
- Fél Csirke
- 2 db Babérlevél
- 2 szem Szegfűszeg
- Petrezselyem
- Sáfrány
- Fahéj
- Só
1. lépés
A csirkét a szokásos módon megtisztítjuk, majd feldaraboljuk.
2. lépés
Egy átlagos méretű fazékba beletesszük a felvágott húst, majd az edény kétharmadáig felöntjük forró vízzel. Közben babérlevéllel, szegfűszeggel, petrezselyemmel, sáfránnyal, fahéjjal és sóval ízlés szerint fűszerezzük.
3. lépés
Fedőt teszünk rá, majd körülbelül 1 órán át főzzük, egészen addig amíg a csirke meg nem puhul.
Az eredeti recept szerint semmiféle répát, krumplit és tésztát nem kevernek bele a levesbe, de ha szeretnénk kibővíteni, akkor nincs akadálya, mert egész biztos, hogy finom lesz úgy is.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 832 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
198 kcal -
Összes Zsír
4 g -
Koleszterin
96 mg -
Szénhidrát
2,2 g -
Fehérje
36,5 g