Zöldséges burgonyagombóc leves
2014-01-02- Típus: Gombóclevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 60 perc
A leves nálunk nagy kedvenc, ezért most elkezdtem bővíteni a repertoárt, na nem mintha ebben a hűvös időben rossz időzítés lenne ;)
Ezeket szerezd be:
- 1 fej hagyma
- 2 közepes szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 fehér paprika
- 1 paradicsom
- petrezselyem
- olaj
- só, őrölt fekete bors
- ételízesítő
- fűszerpaprika
- A gombóchoz:
- kb. 30 dkg burgonya
- 8-9 dkg liszt
- 1 tojás
- só
1. Lépés
A burgonyát megtisztítjuk, kockázzuk, sós vízben puhára főzzük, félretesszük de még nem szűrjük le.
A hagymát felvágjuk, a zöldségeket kockázzuk.
A hagymát egy lábasban megpirítjuk kevés olajon, majd a sárgarépát és a fehérrépát is hozzáadva összepirítjuk pár perc alatt.
2. Lépés
Félrehúzzuk a tűzről, szórunk bele piros paprikát és rászűrjük a borgúnya főző vízét, és forró vízzel kiegészítjük a mennyiséget. Beletesszük a kockázott fehér paprikát és a paradicsomot, sózzuk, fűszerezzük, ill. a petrezselymet is hozzáadjuk.
3. Lépés
A burgonyát még forrón összetörjük és hűlni hagyjuk. Beleütjük a tojást, a lisztet és összegyúrjuk.
Mikor a leves már majdnem elkészült, vizes kézzel, számunkra szimpatikus méretű gombócokat formázunk és a leveshez adjuk.
5. Lépés
Miután a gombócok feljöttek a leves felszínére, még főzzük pár percet, majd elzárjuk és fedő alatt pihentetjük egy keveset.
Forrón tálaljuk! Tejföllel ízesíthetjük. :)
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
5 928 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
155 kcal -
Zsír
3.5g -
Szénhidrát
27.5g -
Fehérje
4.5g -
Koleszterin
27mg -
Cukor
3.2g