Erdélyi korhelyleves
2012-04-15- Típus: Gombóclevesek, Káposztaleves receptek, Zöldséglevesek
- Nemzetiség: Erdélyi
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 60 perc
A korhelylevest káposztalevesnek is nevezik. A recept elkészítésével igazi erdélyi hangulatunk támad.
Ezeket szerezd be:
- 80 dkg darált hús
- 3 nagy sárgarépa
- 2 nagy zeller
- 2 nagy fehér répa
- 1fej vöröshagyma
- só, bors
- 1 egész csirke darabokra vágva
- 2 ek olaj
- kapor
- 2 kiskanál pirospaprika
- petrezselyem
- 1 kis fejes káposzta
Recept elkészítés
1. A zöldséget megtisztítjuk, majd a sárgarépát apróra vágjuk és 2 kanál olajon megfuttatjuk, 1 dl vizet adunk hozzá, hagyjuk 5 percig párolódni.
2. Feltöltjük 3 l hideg vízzel, hozzáadjuk a csirkét, a zellert, a petrezselyemgyökeret, az egész hagymát, a szeletekre vágott káposztát, sózzuk, majd alacsony lángon megfőzzük.
3. Ezalatt elkészítjük a gombócokat. A darált húst összekeverjük kaporral, sóval, borssal és pirospaprikával és kis gombócokat alakítunk. A leveshez hozzáadjuk a gombócokat. Vigyázzunk, hogy ezentúl nem szabad, csak finoman keverni, nehogy a gombócok szétjöjjenek.
Mikor a leves elkészült megszórjuk egy kis petrezselyemmel.
Értékelések
(4.5 / 5)
2 személy értékelt
7 391 megtekintés