Húsgombócleves sok zöldséggel

2012-08-20
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 45 perc

De szeretjük mi is a húsgombóclevest. Vagy három tányérral be szoktam tolni. Ebben a receptben marhahússal készítjük el a gombócokat.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg Vegyes zöldség (ez lehet bármi)
  • 1 db Vöröshagyma
  • 4 evőkanál Olaj
  • 1 db Leveskocka
  • Bors
  • Kevés Petrezselyem zöldje
  • --------Húsgombóchoz:
  • 15 dkg Marhahús
  • 5 dkg Zsemlemorzsa
  • 1 db Tojás
  • 2 evőkanál Olaj
  • 1 db Vöröshagyma
  • Bors

1. lépés

Nyugalom, ez a recept sem nehezebb, mint a többi. Sima egyszerű zöldséglevest készítünk. Kevés olajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a zöldségeinket (bármi, amit mi is szeretünk. pl.: kelbimbó, karalábé, karfiol, borsó stb..) és puhára pároljuk. Sózzuk, borsozzuk és leveskockával fűszerezzük.

2. lépés

A gombóccal folytatjuk. A marhahúst ledaráljuk. Közben kevés olajon megpirítjuk a hagymát. A ledarált marhasút összekeverjük a zsemlemorzsával, tojással, sóval, borssal és a megpirított hagymával, majd gombócokat formázunk belőle.

3. lépés

Ha a zöldséglevesben a zöldség már puhára főtt, akkor a gombócokat a leveshez adjuk, majd néhány perc eltelte után még petrezselyemmel meghintjük.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

4 783 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zöldséges burgonyagombóc leves

  • Alföldi húsgombóc leves

  • Erdélyi korhelyleves

  • Albondigas leves recept (mexikói húsgombóc leves)

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    501 kcal
  • Összes Zsír

    22,5 g
  • Koleszterin

    149 mg
  • Szénhidrát

    41,6 g
  • Cukor

    6,4 g
  • Fehérje

    33 g