Alföldi húsgombóc leves

2013-11-25
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Egyszer készítettem darált húsból levest, ami annyira ízlett, hogy arra gondoltam elkezdek új variánsokat kipróbálni, sőt egy-egy saját verzió is készülőben van megszületni. :D Aki szereti a jó leveseket, ebben sem fog csalódni!

Ezeket szerezd be:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, bors, ételízesítő
  • olaj
  • cérnametélt
  • A gombóchoz:
  • 50 dkg ízlés szerinti darált hús
  • 1 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • kevés zsemlemorzsa

1. Lépés

A vöröshagymát apróra vágjuk és olajban megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vagy karikára vágott zöldségeket és kicsit összepirítjuk.
Ezután felöntjük vízzel és fűszerezzük. Majd miután felforrt a petrezselymet is beletehetjük.

2. Lépés

Amíg fől a leves, a darált húst összekeverjük a tojással, a fűszerekkel és az apróra vágott vagy kinyomott fokhagymával, kevés zsemlemorzsát is beletéve, végül összegyúrjuk.

3. Lépés

Vizes kézzel, számunkra szimpatikus méretű, de azért nem túl nagy gombócokat formázunk, és a levesbe tesszük.
Lassú tűzön, készre főzzük.
Sós vízben kifőzött cérnametélttel, forrón tálaljuk :)

 

Sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Értékelések

(4.5 / 5)

4.5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

6 196 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zöldséges burgonyagombóc leves

  • Húsgombócleves sok zöldséggel

  • Erdélyi korhelyleves

  • Albondigas leves recept (mexikói húsgombóc leves)

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    272 kcal
  • Zsír

    6.6g
  • Szénhidrát

    21.4g
  • Fehérje

    31.2g
  • Koleszterin

    99mg
  • Cukor

    4.2g