Vörösboros mazsolás görögdinnye leves füstölt sajtos, pirított mogyorós toasttal
2013-08-08- Típus: Gyümölcslevesek, Különleges levesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 25 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 25 perc
Forró nyári napokra következzék egy izgalmas leves, ami elsőre szokatlan lehet, pedig nem az!
Ezeket szerezd be:
- 1 szelet görögdinnye
- 2 tk cukor
- 2 tk méz
- 1/2 citrom
- 1 dl vörösbor
- 5 mentalevél
- 1 ek mazsola
- 1 cl rum
- szegfűszeg
- fahéj
- 1 kk vaníliás cukor
- Kísérőnek:
- 2 szelet toast
- 2 lapka füstölt sajt
- néhány szem pirított mogyoró
1. Lépés
A mazsolát rumba áztatom, a citromhéját lereszelem, levét kifacsarom.
A behűtött dinnye magnélküli részéből kis golyócskákat vájok, félreteszem. A dinnyét felvagdosom, a magokat eltávolítom, beteszem egy keverőedénybe, s a többi hozzávaló hozzáadásával (a mazsola kivételével) botmixerrel összekeverem. Beteszem a hűtőbe néhány órára.
2. Lépés
Tálaláskor a mogyorót megpirítom, a toastot a füstölt sajttal néhány percig grillezem. A levest egy tálba öntöm, belerakom a félretett dinnyegolyócskákat, szórok rá mazsolát, mogyorót, s díszítem mentacsúccsal. Grillezett sajtos toasttal fogyasztom, melyre szórtam a pirított mogyoróból.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 145 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
304 kcal -
Zsír
7.5g -
Szénhidrát
36.5g -
Fehérje
8g