Tejszínes tárkonyos csirkeragu

2013-10-23
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

Pár évvel ezelőttig nem is ismertem a tárkonyt, szüleim nem használták az ételek készítéséhez. Munkahelyemen ettem először ezt a levest s azonnal megkedveltem a tárkony izét. A kolléganők mesélték az elkészítését és én néhány napon belül el is készítettem a családomnak. Azóta rendszeresen főzőm ezt a levest és változatait.

Ezeket szerezd be:

  • 1/2 kg csirkemell
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 2-4 db burgonya
  • 2 dl. főzőtejszín
  • zsír vagy olaj
  • 1 ek. tárkony
  • só, bors ízlés szerint
  • petrezselyem
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1-2 ek. liszt

1. lépés

A kockára vágott hagymát – a sárgarépát és a -fehérrépát zsíron megdinsztelem.
Hozzáadom a kockára vágott csirkemellet, fehéredésig sütöm.
Fűszerezem ízlés szerint.

2. lépés

Kb. 1.5 l vízzel felöntöm és főzöm. 1/2 óra múlva belerakom a kockára vágott burgonyát és készre fözöm
Tejszínben elkeverem a lisztet , egy kis levessel hígítom majd a leveshez öntöm, összeforralom , és kész is levesem.

 

Madarat tolláról, a nőt a konyhájáról.....

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

3 412 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Pulykanyakleves zöldségesen metélttésztával

  • Csontleves húsos csontból és velőscsontból sok zöldséggel

  • Csirkeaprólék leves krumpligombóccal

  • Húsleves kacsafarhátból metélttésztával

  • Húsleves kacsafarhátból és nyakból grízgaluskával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    354 kcal
  • Zsir

    7.8g
  • Szénhidrát

    27.1
  • Fehérje

    43.5g