Tejszínes tárkonyos csirkeragu
2013-10-23- Típus: Húslevesek, Ragulevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:10 p
Pár évvel ezelőttig nem is ismertem a tárkonyt, szüleim nem használták az ételek készítéséhez. Munkahelyemen ettem először ezt a levest s azonnal megkedveltem a tárkony izét. A kolléganők mesélték az elkészítését és én néhány napon belül el is készítettem a családomnak. Azóta rendszeresen főzőm ezt a levest és változatait.
Ezeket szerezd be:
- 1/2 kg csirkemell
- 2 fej vöröshagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 2-4 db burgonya
- 2 dl. főzőtejszín
- zsír vagy olaj
- 1 ek. tárkony
- só, bors ízlés szerint
- petrezselyem
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1-2 ek. liszt
1. lépés
A kockára vágott hagymát – a sárgarépát és a -fehérrépát zsíron megdinsztelem.
Hozzáadom a kockára vágott csirkemellet, fehéredésig sütöm.
Fűszerezem ízlés szerint.
2. lépés
Kb. 1.5 l vízzel felöntöm és főzöm. 1/2 óra múlva belerakom a kockára vágott burgonyát és készre fözöm
Tejszínben elkeverem a lisztet , egy kis levessel hígítom majd a leveshez öntöm, összeforralom , és kész is levesem.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
3 412 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
354 kcal -
Zsir
7.8g -
Szénhidrát
27.1 -
Fehérje
43.5g