Gulyásleves recept
2012-04-02- Típus: Magyaros levesek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 1:5 p
Íme ez az a recept, ami nem maradhat ki egyetlen egy háziasszony repertoárjából sem!
Ne féljünk elkészíteni, nem nehéz.
Ezeket szerezd be:
- 35-40 dkg sertés vagy marha comb
- 2-2 db sárga és fehér répa
- 2 fej vöröshagyma
- 40 dkg krumpli
- kevés pirospaprika
- 1 kk őrölt köménymag
- só, bors, petrezselyem
Elkészítés:
1. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, vagy feltesszük olajon dinsztelődni. Ne hagyjuk, hogy a hagyma leégjen, ezért ha kell, öntsünk alá 2 dl vizet.
2. Közben megmossuk a húst is, és kisebb kockákra vágjuk. Ha már majdnem jó a hagyma, félrehúzzuk a tűzről és rászórjuk a pirospaprikát, gyorsan elkeverjük mielőtt még leégne, aztán visszatesszük a tűzre.
3. Hozzáadom a felkockázott húst, nagy lángon, fedő alatt, a saját levében elkezdem megsütni/párolni. (Kb 45 perc.)
4. Még mielőtt teljesen megpuhulna, felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk kapni.
5. A már előre meghámozott, felszeletelt zöldségeket hozzáadjuk.
6. Végül sóval, borssal és köménymaggal ízesítjük, majd addig főzzük, ameddig minden alapanyag meg nem puhult.
7. Tálalhatjuk kis kondérban vagy egy díszes tányérban, a leves közepére tehetünk egy kanál tejfölt, de megszórhatjuk friss petrezselyemmel vagy pár karika erős paprikával ízlés szerint.
Mind a tíz ujjunkat nyaljuk meg utána! :)
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
10 179 megtekintés