Gyors gyümölcsös kosárka

2012-10-20
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Gyorsan és egyszerűen készítünk egy linzer kosárkát, ami sokkal gyorsabban készen van, mint a hagyományos kosárka.

Ezeket szerezd be:

  • 250 g liszt
  • 200 g hideg vaj
  • 70g porcukor
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 l tej
  • 10 dkg pudingpor
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • gyümölcsök (barack, málna, áfonya, eper stb.)

1. lépés

A lisztet, a vajat, a tojást, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a citromhéjat jól összedolgozzuk egy robotgéppel, majd összegyúrjuk. Készítsünk belőle kosárka formákat, akár a kezünk, akár kosárka sütő segítségével. Ha nem akarjuk túlbonyolítani, akkor a kezünkkel dolgozzunk.

2. lépés

Tegyük a kosárkákat sütőpapírral bélelt tepsibe, majd süssük 15-20 percig a kosárkákat, vagy amíg aranybarnák lesznek.

3. lépés

A krém elkészítéséhez a málnát, a tejet és a citrom levét elkeverjük, és gyors keverés mellett hozzáadjuk a pudingport. Az elkészült krémet habzsákból töltsük a kosárkákba, majd díszítsük a tetejét szeletelt vagy egész gyümölcsökkel.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 7
Értékeld a receptet!

7 személy értékelt

10 585 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Citromos gyömbéres piskótagyűrű

  • Gyümölcsös kosárkák

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    475 kcal
  • Zsír

    20.8g
  • Szénhidrát

    55.6g
  • Fehérje

    15.4g