Tárkonyos krumplileves kolbásszal
2013-12-28- Típus: Krumplileves receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
Hétvégére tárkonyos krumplilevest készítettem kolbásszal és sok-sok zöldséggel.
Ezeket szerezd be:
- 4 db nagyobb krumpli
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 0.5 db kicsi karalábé
- 0.5 db kicsi zeller
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 2 db chilipaprika
- 1 db zöldségleveskocka
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- tárkony (ízlés szerint)
- 6 db zellerlevél
- 1 csokor petrezselyem
- 0.5 szál füstölt parasztkolbász (csípős)
- 2-3 evőkanál tej
1. lépés
A zöldségeket megpucolom. A hagymákat, petrezselyem és zellerleveleket aprítom, a répát, petrezselyem-gyökeret hosszúkásra, a krumplit kockára vágom, a lábasba teszem, feleresztem vízzel, fűszerezem.
2. lépés
Addig főzöm, míg a zöldségek megpuhulnak.
3. lépés
Beleteszem a karikára vágott kolbászokat. Öntök bele kevés tejet.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 074 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
560 kcal -
Zsír
16,4 g -
Koleszterin
43 g -
Szénhidrát
85,2 g -
Cukor
14,3 g -
Fehérje
21,4 g