Béresleves
2013-04-08- Típus: Krumplileves receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
Béresleves. Nekem egyből a Béres-csepp ugrott be. Bár elvileg köze nincs a Béres családhoz, de jó forrón az egészségünkre válik.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg Krumpli
- 1 db Vöröshagyma
- 1 db Paprika
- 4 gerezd Fokhagyma
- 2-3 db Tojás
- Olaj
- Só
1. lépés
Kezdésnek a tojásokat keményre főzzük, majd kicsi kockákra vágjuk fel. A hagymát, paprikát apróra, míg a krumplit szintén kisebb kockákra aprítjuk fel. A fokhagymát olajon pirítsuk meg, vegyük ki és tegyük félre.
2. lépés
Ezt a három felvágott zöldséget már forrásban lévő sós vízbe tesszük. (4 főnél 1 literrel számoljunk.) Körülbelül 10 perc főzés után tegyük bele a pirított fokhagymákat, majd további 10 percig főzzük még közepes fokozaton.
3. lépés
Az idő leteltével keverjük bele a kemény tojásokat és még rotyogtassuk egybe durván még 5 percen keresztül. Ha esetleg olyan, akkor ízlés szerint sózzuk, borsozzuk még. Jó melegen tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 530 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
201 kcal -
Összes Zsír
12,5 g -
Koleszterin
82 mg -
Szénhidrát
18,1 g -
Cukor
2,6 g -
Fehérje
5 g