Magyaros krumplileves
2013-04-16- Típus: Krumplileves receptek, Magyaros levesek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 45 perc
Egy magyaros levesnél nincs is jobb. Ebéd vagy vacsora, családi összejövetelek, megvendégelések. Minden alkalomra jó választás.
Köszönjük a receptet Gaby53-nak!
Ezeket szerezd be:
- fél kg krumpli
- 7 dkg szalonna
- 25 dkg vegyes leveszöldség
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db gulyásleveskocka
- 2 evőkanál házi lecsóalap
- 1 csokor petrezselyem
- 1-2 babérlevél
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1/2 teáskanál őrölt bors
- 2 teáskanál morzsolt majoránna
- só, bors
- tészta vagy csipetke
1. Lépés
A szalonnát, a zöldségeket, a burgonyát és a vöröshagymát kockákra aprítjuk. A szalonnát lassan kisütjük, rajta a zöldséget a vöröshagymával magas hőfokon pár perc alatt megdinszteljük, végül a zúzott fokhagymát és az aprított lecsóalapot is hozzáadjuk.
2. Lépés
Meghintjük őrölt paprikával, felengedjük kb. 1,2 liter vízzel. Forrásnál hozzáadjuk a burgonyát, sózzuk borsozzuk, a babérral puhulásig lassan főzzük, közben hozzátesszük a többi fűszert is.
3. Lépés
A vége felé belefőzünk egy kevés száraz tésztát vagy csipetkét, és meghintjük zöldpetrezselyemmel. Még jó melegen tálaljuk, akár pirítóssal.
Értékelések
(3.5 / 5)
2 személy értékelt
10 139 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
118 kcal -
Zsír
2.3g -
Szénhidrát
20.9g -
Fehérje
4.4g