Tejfölös krumplileves füstölt kolbásszal

2013-12-27
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A kiadós leveseket nagyon szeretem, ezt készítettem most is. Jól is laktam vele, pedig tényleg csak leves.

Ezeket szerezd be:

  • 4 db nagyobb krumpli
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 3 db chilipaprika
  • 2 db zöldségleveskocka
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • 1 köteg zellerlevél
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 szelet füstölt szalonna
  • 0.5 szál füstölt csípős parasztkolbász
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl tejföl
  • olívaolaj

1. lépés

A zöldségeket megpucolom. A hagymákat, petrezselyem és zeller leveleket aprítom, a répát, petrezselyem gyökeret, zöldpaprikát, chilipaprikát felkarikázom, a krumplit és a paradicsomot kockára, a szalonnát apróra vágom.

2. lépés

Egy lábasban kevés olajon megsütöm a szalonnát, ezen megpirítom a hagymákat, majd beleteszem a zöldségeket. Megszórom liszttel, feleresztem vízzel, fűszerezem. Addig főzöm, míg a zöldségek megpuhulnak.

3. lépés

Beleteszem a karikára vágott kolbászokat. Öntök bele kevés tejfölt, megszórom pirospaprikával.

4. lépés

Tálaláskor teszek rá két kanál tejfölt és egy chilipaprikát.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

4 672 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fehérboros-tejfölös krumplileves zöldségesen lecsókolbásszal

  • Tárkonyos krumplileves kolbásszal

  • Magyaros krumplileves

  • Béresleves

  • Tárkonyos krumplileves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    759 kcal
  • Zsír

    35,1 g
  • Koleszterin

    77 mg
  • Szénhidrát

    83,9 g
  • Cukor

    12,2 g
  • Fehérje

    29,7 g