Tejfölös krumplileves füstölt kolbásszal
2013-12-27- Típus: Krumplileves receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
A kiadós leveseket nagyon szeretem, ezt készítettem most is. Jól is laktam vele, pedig tényleg csak leves.
Ezeket szerezd be:
- 4 db nagyobb krumpli
- 1 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 3 db chilipaprika
- 2 db zöldségleveskocka
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- 1 köteg zellerlevél
- 1 csokor petrezselyem
- 1 szelet füstölt szalonna
- 0.5 szál füstölt csípős parasztkolbász
- 1 evőkanál liszt
- 1 dl tejföl
- olívaolaj
1. lépés
A zöldségeket megpucolom. A hagymákat, petrezselyem és zeller leveleket aprítom, a répát, petrezselyem gyökeret, zöldpaprikát, chilipaprikát felkarikázom, a krumplit és a paradicsomot kockára, a szalonnát apróra vágom.
2. lépés
Egy lábasban kevés olajon megsütöm a szalonnát, ezen megpirítom a hagymákat, majd beleteszem a zöldségeket. Megszórom liszttel, feleresztem vízzel, fűszerezem. Addig főzöm, míg a zöldségek megpuhulnak.
3. lépés
Beleteszem a karikára vágott kolbászokat. Öntök bele kevés tejfölt, megszórom pirospaprikával.
4. lépés
Tálaláskor teszek rá két kanál tejfölt és egy chilipaprikát.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 672 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
759 kcal -
Zsír
35,1 g -
Koleszterin
77 mg -
Szénhidrát
83,9 g -
Cukor
12,2 g -
Fehérje
29,7 g