Tárkonyos krumplileves
2012-09-26- Típus: Krumplileves receptek, Ragulevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 50 perc
Csak nem rég kezdtem el használni a fűszert, mikor megláttam a bevásárló központban, addig nem igen főztem vele, de mióta kipróbáltam, egyszerűen megveszek az illatáért. Így készült ez az isteni krumplileves is.
Ezeket szerezd be:
- 500 g krumpli
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 közepes paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál tárkony
- só, bors ízlés szerint
- 2 babérlevél
- 1/2 tk pirospaprika
- 1 pohár tejföl
- 1 evőkanál liszt
1. Lépés
A hagymát vágjuk fel apró szeletekre, majd egy kevéske olajon elkezdjük megdinsztelni. Mikor a hagyma elkezd pirulni, egy kis pirospaprikát teszünk hozzá és gyorsan keverjük, hogy ne legyen kesernyés íze. Ekkor beletesszük a lábasba a kockákra vágott krumplikat, a paradicsomot és a reszelt fokhagymát, majd feltöltjük vízzel (annyit, hogy bőven ellepje a krumplikat).
2. Lépés
Ekkor szórjuk meg sóval, borssal, babérlevéllel. Fedő alatt főzzük, s mikor minden zöldség megpuhult belekeverjük a tárkonyt és lisztel-tejföllel behabarjuk. Ha nem lenne elég sűrű, akkor pár krumpli szétnyomásával sűríthetjük. A végén adhatunk hozzá még egy kis tárkonyt, kóstoljuk előtte.
Tipp: Az édesanyám szintén készíti ezt az ételt, viszont ő reszelt sárgarépát és pirított bacont is szokott bele tenni. Úgy is nagyon finom!
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
9 414 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
241 kcal -
Zsír
12.3 g -
Szénhidrát
29.1 g -
Fehérje
5 g