Erdei gyümölcs leves
2012-09-04- Típus: Gyümölcslevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 20 perc
A következő levesrecept, annyira gusztán néz ki, hogy akár desszertnek is elmenne. Hűtsük be jól, mielőtt tálalnánk és vigyázzunk, mert befogja a szánkat! :)
Ezeket szerezd be:
- 2 csésze áfonya
- 1 csésze málna
- 1 csésze eper
- 1 evőkanál friss narancslé
- 1 teáskanál limelé
- 1 teáskanál citromlé
- 1 tk citromhéj
- friss menta levelek a díszítéshez
- 2 evőkanál cukor
- 4 gombóc fagylalt
1. Lépés
Mossuk meg a gyümölcsöket, majd keverjük össze a cukorral, a narancs-, citrom- és lime levével, és a reszelt citromhéjjal egy közepes méretű hőálló tálban. Fedjük le szorosan műanyag fóliával.
2. Lépés
Helyezzük a lefedett edényt egy nagy lábas fortyogó vízbe, főzzük vízgőz felett 10 percig. Tegyük félre, amíg lehűl, majd tegyük hűtőszekrénybe, amíg teljesen hidegre hűl, körülbelül 4 órát.
Osszuk a levest 4 tálba, díszítsük friss mentalevéllel és helyezzünk mindegyik tetejére egy gombóc vaníliás vagy joghurtos fagyit.
Értékelések
(1 / 5)
2 személy értékelt
3 488 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
139 kcal -
Zsír
0,3 g -
Fehérje
3 g -
Szénhidrát
32 g