Spagetti spárgával és kolbásszal
2014-04-08- Típus: Zöldséges tészták
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 30 perc
Vörösboros zöldspárgás, gombás, kolbászos spagettit csináltam, ami feltette az i-re a pontot.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg zöldspárga
- 4 db csiperkegomba
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db hegyes csípős zöldpaprika
- 2 db chilipaprika
- 2 db paradicsom
- 1 szál petrezselyem
- olívaolaj
- 1 dl vörösbor
- 1 pohár tejföl
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- fokhagyma-petrezselyem fűszerkeverék (ízlés szerint)
- 300 g tészta (spagetti)
- bazsalikom (ízlés szerint)
- 250 g kolbász
1. Lépés
A tésztát megfőzőm, leszűröm, félreteszem.
2. Lépés
A spárga végeit levágom, majd kettévágom, s sós vízben megfőzöm.
3. Lépés
A gombát szeletelem, a paprikákat karikára vágom, a paradicsomot darabolom, a hagymákat apróra vágom.
4. Lépés
Egy serpenyőben olívaolajon megdinsztelem a hagymákat.
5. Lépés
Ráteszem a paprikákat, majd a gombát és a paradicsomot.
6. Lépés
Hozzáadom a spárgát, végül a karikákra vágott kolbászt.
7. Lépés
Fűszerezem, öntök rá vörösbort, tejfölt, összekeverem.
8. Lépés
A tésztát a raguhoz keverem.
9. Lépés
Tálaláskor teszek rá egy szép nagy bazsalikom-levelet.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 093 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1201 kcal -
Zsír
61,3 g -
Koleszterin
245 mg -
Szénhidrát
106 g -
Cukor
9,2 g -
Fehérje
49,5 g