Vega olasz kagylótészta
2016-06-15- Típus: Zöldséges tészták
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 25 perc
Bár szeretem a húst, néha beiktatok egy-egy húsmentes ételt is. Ez a tészta is ilyen, gazdagon megpakolva.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg Kagylótészta (Conchiglie Rigate)
- 10 dkg Csiperkegomba
- 1 db Vöröshagyma (kicsi)
- 1 gerezd Fokhagyma
- 1 db Újhagyma (zöldjével)
- 1 db Hegyes erős paprika
- 1 db Chilipaprika
- 1 db Paradicsom
- 0.5 db Kígyóuborka (kicsi)
- 6 db Olívabogyó (chilipaprikával töltött)
- 1 kiskanál Só (ízlés szerint)
- 1 kiskanál Bors (ízlés szerint)
- 1 kiskanál Pirospaprika (csípős, ízlés szerint)
- 1 kiskanál Oregánó (ízlés szerint)
- 0.5 marék Dió (6 db)
- 3 dkg Parmezán sajt
- 1 kiskanál Chiliszósz (ízlés szerint)
- 2 ek Salátaöntet (Salatcream)
- 1 ek Olívaolaj
1. lépés
A tésztát felteszem főni.
2. lépés
Közben elkészítem a feltétet. A zöldségeket összevágom, darabolom. A sajtot lereszelem.
3. lépés
Egy serpenyőben kevés olívaolajon megdinsztelem a hagymákat, hozzáadom a zöldségeket, fűszerezem, megpárolom.
4. lépés
Az al dente megfőzött tésztát hozzákeverem a zöldségragúhoz, öntök rá egy keveset a főzővízből, meglocsolom chiliszósszal.
5. lépés
Szedek a tányérra egy adagot, vágok rá újhagyma zöldjét, hegyes zöldpaprikát, kígyóuborkát, paradicsomot, szórok rá diót, sajtot. Meglocsolom salatcreme-mel.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 862 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
951,3 kcal -
Zsír
42,29 g -
Koleszterin
10,65 mg -
Szénhidrát
125,69 g -
Cukor
14,22 g -
Fehérje
29,65 g