Medvehagymás makaróni baconnel és paradicsommal
2016-11-24- Típus: Zöldséges tészták
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 3
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 20 perc
Vettem a piacon egy csokor medvehagymát. Valamit kellett kezdeni vele, így született meg ez az étel.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg Makaróni tészta
- 10 dkg Bacon szalonna
- 1 csokor Medvehagyma
- 1 db Újhagyma (zöldjével)
- 1 gerezd Fokhagyma
- 1 dl Főzőtejszín
- 2 közepes db Paradicsom
- 5 dkg Parmezán sajt
- 12 db Olívabogyó (chilivel töltött)
- 12 db Olívabogyó (mag nélküli)
- 1 tk Só (ízlés szerint)
- 1 tk Fehér bors (ízlés szerint)
- 1 tk Olívaolaj
1. lépés
A tésztát felteszem főni.
2. lépés
A medvehagymát és az újhagymát felszeletelem, a fokhagymát darabolom, a paradicsomokat nyolcadolom.
3. lépés
Egy serpenyőben kevés olajon megpirítom a bacont, a felét félreteszem. A maradékhoz hozzáadom a hagymákat. Rövid dinsztelés után ráöntöm a főzőtejszínt. Fűszerezem, beleteszem az olívabogyókat.
4. lépés
Lereszelem a sajtot.
5. lépés
A serpenyőbe kimerem a tésztát. Összekeverem. Tálalok.
6. lépés
A tányérra szedek a tésztából, megszórom a sajttal.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 628 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
634,1 kcal -
Zsír
25,9 g -
Koleszterin
53,5 mg -
Szénhidrát
71 g -
Cukor
4,4 g -
Fehérje
29,7 g