Medvehagymás makaróni baconnel és paradicsommal

2016-11-24
  • Hány főre: 3
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Vettem a piacon egy csokor medvehagymát. Valamit kellett kezdeni vele, így született meg ez az étel.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg Makaróni tészta
  • 10 dkg Bacon szalonna
  • 1 csokor Medvehagyma
  • 1 db Újhagyma (zöldjével)
  • 1 gerezd Fokhagyma
  • 1 dl Főzőtejszín
  • 2 közepes db Paradicsom
  • 5 dkg Parmezán sajt
  • 12 db Olívabogyó (chilivel töltött)
  • 12 db Olívabogyó (mag nélküli)
  • 1 tk Só (ízlés szerint)
  • 1 tk Fehér bors (ízlés szerint)
  • 1 tk Olívaolaj

1. lépés

A tésztát felteszem főni.

2. lépés

A medvehagymát és az újhagymát felszeletelem, a fokhagymát darabolom, a paradicsomokat nyolcadolom.

3. lépés

Egy serpenyőben kevés olajon megpirítom a bacont, a felét félreteszem. A maradékhoz hozzáadom a hagymákat. Rövid dinsztelés után ráöntöm a főzőtejszínt. Fűszerezem, beleteszem az olívabogyókat.

4. lépés

Lereszelem a sajtot.

5. lépés

A serpenyőbe kimerem a tésztát. Összekeverem. Tálalok.

6. lépés

A tányérra szedek a tésztából, megszórom a sajttal.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 628 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Spagetti baconnel és zöldspárgával

  • Vega olasz kagylótészta

  • Cukkinis paradicsomos zöldpestos penne mozzarellával

  • Zöldséges makarónis csirkemell

  • Brokkolikrémes tészta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    634,1 kcal
  • Zsír

    25,9 g
  • Koleszterin

    53,5 mg
  • Szénhidrát

    71 g
  • Cukor

    4,4 g
  • Fehérje

    29,7 g