Rizses lecsó recept

2012-12-19
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Tegnap úgy voltam vele, hogy készítek valami gyors, könnyű lecsós ételt. A rizses lecsó lett a választás. Most így készítettem:

Ezeket szerezd be:

  • 4 db Paradicsom
  • 4 db Paprika
  • 3 db Vöröshagyma
  • 20 dkg Rizs
  • 2 evőkanál Olívaolaj
  • Gulyáskrém
  • Pirospaprika

1. lépés

Elsőként is, a rizst a sós vízben megfőzzük. Közben a vöröshagymát kicsire vágjuk, majd olajon üvegesre pirítjuk.

2. lépés

Amikor üvegesre pirult, hozzáadjuk a meghámozott, kockákra vágott paradicsomot és a karikákra vágott paprikát. Sóval, pirospaprikával és gulyáskrémmel fűszerezzük. Puhára pároljuk benne a zöldségeket, majd elkészültével, rizzsel tálaljuk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

5 711 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Shakshouka recept

  • Lecsó sajtos virslivel és krumplival

  • Lecsós bab sajttal

  • Piperade, azaz francia lecsó tojással

  • Vörösboros rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    636 kcal
  • Összes Zsír

    15,8 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    112,7 g
  • Cukor

    16,4 g
  • Fehérje

    12,5 g