Rizses lecsó recept
2012-12-19- Típus: Lecsó receptek, Szénhidrát nap
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 40 perc
Tegnap úgy voltam vele, hogy készítek valami gyors, könnyű lecsós ételt. A rizses lecsó lett a választás. Most így készítettem:
Ezeket szerezd be:
- 4 db Paradicsom
- 4 db Paprika
- 3 db Vöröshagyma
- 20 dkg Rizs
- 2 evőkanál Olívaolaj
- Gulyáskrém
- Pirospaprika
- Só
1. lépés
Elsőként is, a rizst a sós vízben megfőzzük. Közben a vöröshagymát kicsire vágjuk, majd olajon üvegesre pirítjuk.
2. lépés
Amikor üvegesre pirult, hozzáadjuk a meghámozott, kockákra vágott paradicsomot és a karikákra vágott paprikát. Sóval, pirospaprikával és gulyáskrémmel fűszerezzük. Puhára pároljuk benne a zöldségeket, majd elkészültével, rizzsel tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
5 711 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
636 kcal -
Összes Zsír
15,8 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
112,7 g -
Cukor
16,4 g -
Fehérje
12,5 g