Szedres-mandulás apró sütemény
2012-09-19- Típus: Teasütemény
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 10
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 13 perc
- Elkészítés: 33 perc
A következő sütemények igazán bájosak és egy falatnyi boldogságot jelentenek bárkinek, aki csak megkóstolja őket.
Ezeket szerezd be:
- 2 csésze liszt
- 2/3 csésze teljes kiőrlésű liszt
- 1/4 teáskanál sütőpor
- 1 csésze vaj
- 1 csésze barna cukor
- 2 nagy tojás sárgája
- 1,5 teáskanál citromhéj
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 2 teáskanál mandula kivonat
- 3/4 csésze szeder lekvár
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra. Egy közepes méretű tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a fahéjat, majd tegyük félre. Egy másik tálban dolgozzuk össze a vajat, a barna cukrot, a tojás sárgáját, a citromhéjat, a vanília- és mandula aromát
2. lépés
Lassan adagoljuk hozzá a nedves hozzávalókhoz a lisztes keveréket, majd gyúrjuk össze a tésztát. Alakítsunk belőle egy nagy labdát, majd szedjük őket kis gombócokra, amiket a közepén a hüvelykujjunkkal nyomjunk be.
3. lépés
Tegyük a korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd mindegyik közepét töltsük meg szeder lekvárral. (Megfelel, áfonya, eper vagy más erdei gyümölcs lekvárral is.) Süssük 13 percig, vagy amíg megbarnulnak.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 922 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
414 kcal -
Zsír
19.6 g -
Szénhidrát
55.7 g -
Fehérje
4.2 g