Curry-s csirkemell recept
2012-04-14- Típus: Curry-s húsok, Főétel
- Nemzetiség: Indiai
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 18 perc
- Elkészítés: 30 perc
Tipikus indiai recept. A curry az egyik legnépszerűbb és legismertebb indiai fűszer, én még az iskolai menzáról emlékszem, amikor különleges alkalmakkor kaptuk ezt a fajta fogás.
A recept nagyon könnyű, de ízletes is egyben.
Ezeket szerezd be:
- 1 evőkanál olaj
- 1 nagy vöröshagyma
- 1 evőkanál curry por
- 40 dkg csirkemell, csíkozva
- 1 pohár tejföl
- koriander vagy petrezselyem
- só, bors
Recept elkészítése
1. Tegye fel az olajat egy nagy serpenyőben sülni. Amikor forró, hozzáadjuk a hagymát, megszórjuk némi sóval és borssal, és időnként megkeverve sütjük, amíg áttetsző lesz, körülbelül 5 percig. Kapcsolja le a hőt közepesre, ekkor megszórjuk a fele curry porral, és tovább főzzük egy-két percig.
2. Közben fűszerezzük a csíkokra vágott csirkét sóval és borssal ízlés szerint, és megszórjuk a maradék curry porral. Toljuk a hagymát a a serpenyő egyik oldalára és adja hozzá a csirkét. Főzzük még 2 percig mindkét oldalán.
3. Adjuk hozzá a tejfölt és keverjük folyamatosan, amíg a keverék szép sima lesz. Körülbelül 10 percig főzzük tovább.
Helyezzük tányérra, díszítsük petrezselyemmel vagy korianderrel.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
8 950 megtekintés