Rákkal töltött gomba édes chiliszósszal
2014-01-28- Típus: Rák ételek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 45 perc
Nagyon szeretem a különleges kulináris ízeket, ezért néha-néha még rákot is veszek, hogy meglepjem a feleségem, na meg magam. :)
Ezeket szerezd be:
- 3 db óriási csiperkegomba (12 cm)
- 3 púpozott evőkanál rizs
- 1 db kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 10 dkg rák (édesvízi)
- 1 db chilipaprika
- 2 szál petrezselyem
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- 2 evőkanál chiliszósz (édes)
- vegeta (ízlés szerint)
- extraszűz olívaolaj
- 0.5 db citrom
- 1 evőkanál ketchup
1. Lépés
A rizst olívaolajon megpörkölöm, majd félig megfőzöm, beteszem egy keverőtálba.
2. Lépés
A hagymákat megdinsztelem, megy a tálba. Hozzáütök egy darab tojást, fűszerezem, beleteszem a karikára vágott chilipaprikát, aprított petrezselymet, összekeverem.
3. Lépés
A gombákat beteszem egy serpenyőbe, meglocsolom citromlével, belekanalazom a tölteléket, ráteszem a rákokat, újra fűszerezem, és ismét meglocsolom a citromlével, s a chiliszósszal.
4. Lépés
Öntök alá és rá olívaolajat és beteszem az előmelegített sütőbe (180 °C fok, hőlégkeverés), s addig sütöm, amíg szépen megpirul.
5. Lépés
Tálaláskor a tányérra rakok egy gombát,meg egy felet, rájuk petrezselyemlevelet, s locsolok a tányérra ketchupot és chiliszószt.
TIPP: Mint mindig – a hasonló étkek esetében – most is vörösborral kísérem le. :)
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 313 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
258 kcal -
Zsír
10,7 g -
Koleszterin
150 mg -
Szénhidrát
26,6 g -
Cukor
5,8 g -
Fehérje
15,2 g