Brokkolis garnélarák
2013-11-15- Típus: Karcsúsító ételek, Rák ételek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 40 perc
A brokkoli és garnéla kombinációt még a régi exem készített nekem. Az egyik legfinomabb receptje volt.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg Garnélarák
- 25 dkg Brokkoli
- 1-2 evőkanál Kukoricaliszt
- 1 kiskanál Cukor
- Olaj
- Só (ízlés szerint)
- Bors (ízlés szerint)
- Gyömbér (ízlés szerint)
- 1 db Vöröshagyma
1. lépés
A rózsáira szétszedett brokkolit sós vízben puhára főzzük. Közben egy másik edényben megpároljuk a garnélát és közben ízlés szerint gyömbérrel fűszerezzük.
2. lépés
Serpenyőben megpirítjuk a felszeletelt vöröshagymát, majd hozzákeverjük a főtt garnélát és a brokkolit. Borssal, sóval és cukorral ízesítjük. Ezután hozzáadunk egy kevés vizet és kukoricalisztet, majd besűrítjük. Pár perc rotyogtatás után tálalunk.
TIPP: Rizzsel isteni!
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
7 951 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
184 kcal -
Összes Zsír
8,4 g -
Koleszterin
158 mg -
Szénhidrát
8,4 g -
Cukor
2,1 g -
Fehérje
19,1 g