Brokkolis garnélarák

2013-11-15
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 40 perc

A brokkoli és garnéla kombinációt még a régi exem készített nekem. Az egyik legfinomabb receptje volt.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg Garnélarák
  • 25 dkg Brokkoli
  • 1-2 evőkanál Kukoricaliszt
  • 1 kiskanál Cukor
  • Olaj
  • Só (ízlés szerint)
  • Bors (ízlés szerint)
  • Gyömbér (ízlés szerint)
  • 1 db Vöröshagyma

1. lépés

A rózsáira szétszedett brokkolit sós vízben puhára főzzük. Közben egy másik edényben megpároljuk a garnélát és közben ízlés szerint gyömbérrel fűszerezzük.

2. lépés

Serpenyőben megpirítjuk a felszeletelt vöröshagymát, majd hozzákeverjük a főtt garnélát és a brokkolit. Borssal, sóval és cukorral ízesítjük. Ezután hozzáadunk egy kevés vizet és kukoricalisztet, majd besűrítjük. Pár perc rotyogtatás után tálalunk.

TIPP: Rizzsel isteni!

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

7 951 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sárgadinnye-uborka krémleves rákkal

  • Rákkal töltött gomba édes chiliszósszal

  • Fokhagymás garnélarák

  • Bolognai zabkorpa palacsintából

  • Bundázott garnélarák

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    184 kcal
  • Összes Zsír

    8,4 g
  • Koleszterin

    158 mg
  • Szénhidrát

    8,4 g
  • Cukor

    2,1 g
  • Fehérje

    19,1 g