Karamellás cupcake recept
2012-05-23- Hány főre: 6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 55 perc
A karamellás cupcake az egyik legkönnyebb cupcake recept, hiszen alig egy óra alatt elkészül.
Ezeket szerezd be:
- 15 dkg + 1 evőkanál vaj
- 20 dkg + 10 dkg barna cukor
- 3 tojás
- 15 dkg liszt
- 1/2 tk sütőpor
- 1 tk vanília kivonat
- Tetejére:
- 50 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- maradék karamell
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 180 ° C-ra. Helyezzünk muffin papírokat a sütőformába, vagy a tepsibe, de ki is vajazhatjuk a muffin sütőformát. Egy lábasban tegyük fel 20 dkg barna cukrot 1 evőkanál vajjal karamellizálódni. Gyakran kevergetve barnítsuk a cukrot.
2. Lépés
Helyezzük a 15 dkg vajat és a 20 dkg barna cukrot egy keverőtálba, és keverjük elektromos haberővel, amíg könnyű és puha lesz. Fokozatosan keverjük bele a tojásokat is, majd mikor sima lesz, jöhet hozzá a liszt és a karamell fele.
3. Lépés
Adjuk hozzá a sütőport és a vanília kivonatot. Jól dolgozzuk el a tésztát. Minden egyes muffin sütőt vagy papírt töltsünk meg háromnegyedéig, majd süssük a tésztát 20-25 percig, amíg aranybarna lesz.
4. Lépés
A cupcake-ek tetejére a következőképpen készítsük a krémet: helyezzük a vajat és a porcukrot egy keverőtálba, adjunk hozzá 2 evőkanál forró vizet, és keverjük, amíg sima és krémes lesz. Szépen fokozatosan adjuk hozzá a karamell maradékot.
5. Lépés
A masszát tegyük egy habnyomó zsákba és díszítsük fel a cupcake-ket.
Értékelések
(3.4 / 5)
14 személy értékelt
12 656 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
182,6 kcal -
Összes zsír
10,5 g -
Szénhidrát
19,5 g -
Fehérje
2,5 g