Sárgadinnye-uborka krémleves rákkal

2014-04-01
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Ha valami igazán különleges levest szeretnénk készíteni, akkor erre tessék. Finom és hűsítő étel lehet nyáron, kánikulában.

Ezeket szerezd be:

  • 0.5 db sárgadinnye
  • 4 db uborka
  • 1 db újhagyma (zöldjével)
  • 1 pohár kefír
  • koriander (ízlés szerint)
  • 3 db chilipaprika
  • 0.5 dl vodka
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 300 g rák (Északi-tengeri)

1. Lépés

A dinnyét félbevágom, magjait eltávolítom.

2. Lépés

Egy gömb alakú vájóval kiszedek a dinnye húsából 8 db gombócot, a többit kikaparom. Egy uborkát felszeletelek, a többit darabolom, egy chilipaprikát karikára vágok, az újhagyma végét egy kevés zölddel levágom, hosszában félbevágom. Két koriander-levelet félreteszek, a többit összevágom.

3. Lépés

A dinnyegombócokat, és a dinnyehéját, szeletelt uborkát, karikára vágott chilipaprikát, koriander-levelet beteszem a hűtőbe.

4. Lépés

A többi hozzávalót beteszem egy keverőedénybe, fűszerezem, öntök bele kefirt és vodkát és botmixerrel összekeverem.

5. Lépés

Ezután átöntöm egy zárható dobozba és ezt is körülbelül 2 órára beteszem a mélyhűtőbe.

6. Lépés

Tálaláskor kiveszem a fagyos krémlevest a hűtőből, s beöntöm a dinnye héjába és egy üveg tányérba. Rárakom a dinnye gombócokat, uborka szeleteket, újhagymát, koriander-levelet, a vágott és az egész chilipaprikát, s a rákokat.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2 293 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Rákkal töltött gomba édes chiliszósszal

  • Fokhagymás garnélarák

  • Brokkolis garnélarák

  • Bundázott garnélarák

  • Párolt zöldség garnélarákkal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    402 kcal
  • Zsír

    4,6 g
  • Koleszterin

    319 mg
  • Szénhidrát

    38,5 g
  • Cukor

    11,5 g
  • Fehérje

    42,1 g