Sárgadinnye-uborka krémleves rákkal
2014-04-01- Típus: Rák ételek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 20 perc
Ha valami igazán különleges levest szeretnénk készíteni, akkor erre tessék. Finom és hűsítő étel lehet nyáron, kánikulában.
Ezeket szerezd be:
- 0.5 db sárgadinnye
- 4 db uborka
- 1 db újhagyma (zöldjével)
- 1 pohár kefír
- koriander (ízlés szerint)
- 3 db chilipaprika
- 0.5 dl vodka
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- 300 g rák (Északi-tengeri)
1. Lépés
A dinnyét félbevágom, magjait eltávolítom.
2. Lépés
Egy gömb alakú vájóval kiszedek a dinnye húsából 8 db gombócot, a többit kikaparom. Egy uborkát felszeletelek, a többit darabolom, egy chilipaprikát karikára vágok, az újhagyma végét egy kevés zölddel levágom, hosszában félbevágom. Két koriander-levelet félreteszek, a többit összevágom.
3. Lépés
A dinnyegombócokat, és a dinnyehéját, szeletelt uborkát, karikára vágott chilipaprikát, koriander-levelet beteszem a hűtőbe.
4. Lépés
A többi hozzávalót beteszem egy keverőedénybe, fűszerezem, öntök bele kefirt és vodkát és botmixerrel összekeverem.
5. Lépés
Ezután átöntöm egy zárható dobozba és ezt is körülbelül 2 órára beteszem a mélyhűtőbe.
6. Lépés
Tálaláskor kiveszem a fagyos krémlevest a hűtőből, s beöntöm a dinnye héjába és egy üveg tányérba. Rárakom a dinnye gombócokat, uborka szeleteket, újhagymát, koriander-levelet, a vágott és az egész chilipaprikát, s a rákokat.
Értékelések
(3.7 / 5)
3 személy értékelt
2 293 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
402 kcal -
Zsír
4,6 g -
Koleszterin
319 mg -
Szénhidrát
38,5 g -
Cukor
11,5 g -
Fehérje
42,1 g