Paradicsomos-gombás csirkecsíkok
2014-02-07- Típus: Gombás hús receptek, Sült csirke receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 40 perc
Szeretem a gombát csirkét, gondoltam megbolondítom egy kis paradicsommal. Így született ez a finom étel.
Ezeket szerezd be:
- 50 deka filézett csirkemell
- 25 deka szeletelt gomba
- 1 közepes vöröshagyma
- fél deci olaj
- 1 teáskanál pirospaprika
- paradicsompüré
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
- bazsalikom
- majoránna
1. Lépés
A csirkemellet vékony csíkokra vágom és kevés olajon megsütöm. Közben megsózom, tetszőleges fűszerekkel ízesítem.
Amikor elkészül és megsül kiszedem az edényből.
2. Lépés
A vöröshagymát és a fokhagymát apró kockákra vágom és a hús olajában megdinsztelem. Hozzáadom az összevágott gombát, egy fél deci vizet, sózom, borsozom. Addig kevergetem, amíg a gomba is megpárolódik.
3. Lépés
Ekkor hozzáadom a pirospaprikát a megsütött csirkecsíkokat, a fűszereket és felöntöm paradicsomszósszal. Pár perc kevergetés után elkészül.
Rizzsel tálaltam.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 352 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
371 kcal -
Zsír
16.8g -
Szénhidrát
15.1g -
Fehérje
40.7g -
Koleszterin
111mg -
Cukor
8.9g