Hagymamártás recept
2013-09-23- Hány főre: 2-4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 45 perc
Anyukám egyik kedvence a hagymamártás, amit előszeretettel készít sült húsokhoz, kacsához.
Ezeket szerezd be:
- 3 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál mustár
- 5 dkg margarin
- 1 evőkanál liszt
- 1,5 dl fehérbor
- 1,5 dl víz
- 1 db húsleveskocka
- őrölt fehérbors
- szerecsendió
- 1,5 dl főzőtejszín
- 1/2 evőkanál cukor
- olaj
1. Lépés
A hagymát vékony szeletekre vágjuk, majd kevés olajon elkezdjük pirítani. Ha már félig megpárolódott, hozzáadjuk a cukrot, majd kicsit megkaramellizáljuk. Ezután hozzáadjuk a margarin felét, tovább keverjük.
2. Lépés
Pár perc után hozzáadjuk a lisztet, a leveskockát és a fűszereket, jól összekeverjük, majd felengedjük a borral és a vízzel. Puhára pároljuk, majd leturmixoljuk. Visszatesszük a tűzre, és állandó keverés mellett hozzáadjuk a maradék margarint és a tejszínt. Jól felforraljuk, majd melegen tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
7 065 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
157 kcal -
Zsír
7g -
Szénhidrát
14.8g -
Fehérje
2.5g