Káposztaágyon sült csirkecombok

2014-12-01
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Párolt káposztát szerettem volna a hús mellé, de nem volt otthon csak savanyú káposzta, gondoltam egyet és ez lett belőle. A végeredmény magáért beszél.

Ezeket szerezd be:

  • 4-6 csirkecomb
  • só, bors
  • sült csirke fűszerkeverék
  • 50 deka savanyú káposzta
  • 1 nagyobb alma
  • fél deci olaj
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 3 darab közepes burgonya
  • A húsok kenésére:
  • fél deci olaj
  • csipet só
  • majoranna
  • őrölt bors
  • kis kanál pirospaprika

1. Lépés

Az olajat felhevítem, beleteszem a karikákra szelt vöröshagymát. Kicsit fonnyasztom, majd hozzáadom az előzőleg már kimosott savanyú káposztát.

2. Lépés

A karikára szelt almát a hagymával együtt puhára párolom.
A combokat sózom, borsozom, fűszersóval meghintem és a sütőben megsütöm. Amikor már szépen sül, lekenem az olajos-pirospaprikás-borsos keverékkel mindkét oldalát. Letakarva kicsit tovább sütöm.

3. Lépés

A burgonyát vékony karikákra szelem. Egy másik sütőedénybe rétegzem alulra  a káposztát. Amár majdnem készre sült combokat ráhelyezem és visszateszem a sütőbe egy 10 percig. Letakarva együtt sütöm, majd leveszem a tetejét és kb 5 percig tető nélkül sütöm.

 

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 426 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Savanyú káposztás csirkecombok

  • Tyúktepertő csirkefarhátból

  • Ropogós sült csirke

  • Sült csirkecomb mexikói rizzsel

  • Csípős csirkeszárny

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    935 kcal
  • Zsír

    50.5g
  • Szénhidrát

    31.4g
  • Fehérje

    87.5g
  • Koleszterin

    260mg
  • Cukor

    18.5g