Káposztaágyon sült csirkecombok
2014-12-01- Típus: Sült csirke receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 50 perc
Párolt káposztát szerettem volna a hús mellé, de nem volt otthon csak savanyú káposzta, gondoltam egyet és ez lett belőle. A végeredmény magáért beszél.
Ezeket szerezd be:
- 4-6 csirkecomb
- só, bors
- sült csirke fűszerkeverék
- 50 deka savanyú káposzta
- 1 nagyobb alma
- fél deci olaj
- 1 közepes vöröshagyma
- 3 darab közepes burgonya
- A húsok kenésére:
- fél deci olaj
- csipet só
- majoranna
- őrölt bors
- kis kanál pirospaprika
1. Lépés
Az olajat felhevítem, beleteszem a karikákra szelt vöröshagymát. Kicsit fonnyasztom, majd hozzáadom az előzőleg már kimosott savanyú káposztát.
2. Lépés
A karikára szelt almát a hagymával együtt puhára párolom.
A combokat sózom, borsozom, fűszersóval meghintem és a sütőben megsütöm. Amikor már szépen sül, lekenem az olajos-pirospaprikás-borsos keverékkel mindkét oldalát. Letakarva kicsit tovább sütöm.
3. Lépés
A burgonyát vékony karikákra szelem. Egy másik sütőedénybe rétegzem alulra a káposztát. Amár majdnem készre sült combokat ráhelyezem és visszateszem a sütőbe egy 10 percig. Letakarva együtt sütöm, majd leveszem a tetejét és kb 5 percig tető nélkül sütöm.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 426 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
935 kcal -
Zsír
50.5g -
Szénhidrát
31.4g -
Fehérje
87.5g -
Koleszterin
260mg -
Cukor
18.5g