Tyúktepertő csirkefarhátból
2015-01-13- Típus: Sült csirke receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
A csirkefarhát bőrös, zsíros részének lehasításából készült ez a tepertő. A tyúkhájból ugyanúgy készítjük a tepertőt, mint a libatepertőt, vagy mint a kacsatepertőt. Isteni finom paprikával, paradicsommal, újhagymával, parasztkenyérrel. Próbáljátok ki! (A csirkefarhátot magát majd másképp kell hasznosítani.)
Ezeket szerezd be:
- 3 kg csirkefarhát
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- 0.5 dl evőkanál víz
- 0.5 dl evőkanál tej
- 2 gerezd fokhagyma
1. Lépés
A farhátot alaposan megmosom.
2. Lépés
A bőrös, zsíros részét lenyesegetem, s egy serpenyőben kevés vízzel, tejjel alacsony hőmérsékleten, gyakori kevergetés mellett kisütöm.
3. Lépés
Közben beledobtam a fokhagymát, sóztam, borsoztam.
4. Lépés
Egy részét a zsírjában hagytam, a többit leszűrtem.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 745 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
2870 kcal -
Zsír
111,7 g -
Koleszterin
1337 mg -
Szénhidrát
2,9 g -
Cukor
1,2 g -
Fehérje
435,1 g