Mustáros hagymás csirke

2014-06-20
  • Hány főre: 5
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 60 perc

A mustáros hagymás csirke egy egyszerű recept. Érdemes kipróbálni, csalódni nem fog benne senki. Már sokszor készítettük el, a család kedvence is.

Ezeket szerezd be:

  • 6 db csirkecomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2.5 dl fehérbor
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 kiskanál tejszín
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, frissen örölt bors

1. Lépés

A csirkecombokat megsózzuk, és megborsozzuk, a vöröshagymát megpucoljuk és vékonyan felkarikázzuk, majd a bort, meg a mustárt kézi habverővel simára keverjük egy kisebb tálban.

2. Lépés

Olyan serpenyőt használunk, amit később a sütőbe is tehetünk. Az olajat erős lángon felforrósítjuk, a combokat megpirítjuk. Ha elkészült külön tábla félrerakjuk, majd a serpenyőbe tesszük a felszeletelt hagymát, és addig kavargatjuk, amíg megpuhul, aranybarna nem lesz.

3. Lépés

Levesszük a tűzről és felöntjük a mustáros borral és fokhagymával, tejszínnel, majd visszahelyezzük a combokat. Erős lángon felforraljuk, majd sütőbe toljuk. A csirkecombok 25-30 perc alatt átsülnek.

4. Lépés

Tálaláskor meghintjük apróra vágott petrezselyemmel. Köretként tört krumplit, vagy rizst, esetleg rizottót is kínálhatunk mellé.

 

Hétvégén szinte mindig sütök valami új fajta receptet, akár gluténmentesen is.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 6
Értékeld a receptet!

6 személy értékelt

7 530 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mustáros csirkecsíkok

  • Mustáros sült csirke felsőcomb krumplival, patisszonnal, brokkolival

  • Mustáros csirkemell

  • Mézes-mustáros pulyka recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    179 kcal
  • Zsír

    4.6g
  • Szénhidrát

    7.8g
  • Fehérje

    16.8g
  • Koleszterin

    49mg
  • Cukor

    2.6g