Mustáros hagymás csirke
2014-06-20- Típus: Mustáros húsok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 5
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 60 perc
A mustáros hagymás csirke egy egyszerű recept. Érdemes kipróbálni, csalódni nem fog benne senki. Már sokszor készítettük el, a család kedvence is.
Ezeket szerezd be:
- 6 db csirkecomb
- 2 fej vöröshagyma
- 2.5 dl fehérbor
- 2 evőkanál mustár
- 1 csokor petrezselyem
- 2 kiskanál tejszín
- 3 gerezd fokhagyma
- só, frissen örölt bors
1. Lépés
A csirkecombokat megsózzuk, és megborsozzuk, a vöröshagymát megpucoljuk és vékonyan felkarikázzuk, majd a bort, meg a mustárt kézi habverővel simára keverjük egy kisebb tálban.
2. Lépés
Olyan serpenyőt használunk, amit később a sütőbe is tehetünk. Az olajat erős lángon felforrósítjuk, a combokat megpirítjuk. Ha elkészült külön tábla félrerakjuk, majd a serpenyőbe tesszük a felszeletelt hagymát, és addig kavargatjuk, amíg megpuhul, aranybarna nem lesz.
3. Lépés
Levesszük a tűzről és felöntjük a mustáros borral és fokhagymával, tejszínnel, majd visszahelyezzük a combokat. Erős lángon felforraljuk, majd sütőbe toljuk. A csirkecombok 25-30 perc alatt átsülnek.
4. Lépés
Tálaláskor meghintjük apróra vágott petrezselyemmel. Köretként tört krumplit, vagy rizst, esetleg rizottót is kínálhatunk mellé.
Értékelések
(5 / 5)
6 személy értékelt
7 530 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
179 kcal -
Zsír
4.6g -
Szénhidrát
7.8g -
Fehérje
16.8g -
Koleszterin
49mg -
Cukor
2.6g