Palóc gulyás
2014-08-04- Típus: Gulyásleves receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 1:5 p
Valahogy kimaradt az életemből ez a leves és nemrég, amikor újdonságra vágytam, már napok óta szemeztem vele, mert sok helyen szembejött velem. Itt volt az ideje kipróbálni! Nem csalódtam, nagyon finom! A friss kaportól olyan üde ízt kap, ami utolérhetetlenné teszi!
Ezeket szerezd be:
- 1 kg marha vagy sertéshús
- 1 nagyobb fej hagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- olaj
- pirospaprika
- 1/2 kg zöldbab
- 4 szem burgonya
- 3-4 db babérlevél
- egy kisebb csokor kapor
- ételízesítő
- só, bors
- kb. fél doboz tejföl
1. Lépés
A húst megmossuk és kockázzuk. A hagymát szintén kockára vágjuk és a sóval meghintve aranyszínűre pirítjuk az olajon.
Mielőtt kész lenne, a fokhagymát is beletesszük. Félrehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával és hozzáadjuk a húst, felöntjük vízzel és visszatesszük főni.
2. Lépés
Beletesszük a leves kockát, az ételízesítőt, a babért és félpuhára főzzük. Amikor ez megvolt, jöhet bele a zöldbab, és a kapor is.
A vége előtt hozzáadjuk a kockázott burgonyát, borsozzuk és kóstáljuk, ha szükséges után ízesítjük.
3. Lépés
Amikor minden elkészült, kevés leveslével kikeverjük a tejfölt és a többi leveshez adjuk. Pár pillanat múlva elzárjuk.
További tejföllel és kaporral díszítve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Értékelések
(3.8 / 5)
5 személy értékelt
6 067 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
486 kcal -
Zsír
15.6g -
Szénhidrát
29.8g -
Fehérje
54.9g -
Koleszterin
150mg -
Cukor
4.1g