Paradicsomos mozarellás Focaccia
2012-04-01- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 50 perc
Mi is az a Focaccia? (ejtsd: fokáccsá)
A Focaccia olasz fűszeres kenyérlepény, amit az olaszok leginkább szendvicsek készítésére használnak. Nagyobb szupermarketekben kapható, de ha magad szeretnéd elkészíteni, akkor kattints ide a receptért.
Ezeket szerezd be:
- 3 nagy érett paradicsom
- 1 lilahagyma
- 3 evőkanál vörös borecet
- fekete bors
- Focaccia kenyér
- 1 csomag mozzarella
Az étel elkészítése:
1. Egy nagy hőálló üvegtálban vagy sütőedénybe fektetjük a paradicsomot, hagymát és ráöntjük az ecetet, majd ízlés szerint borssal és sóval meghintjük. Betesszük a sütőbe és 120°C-on körülbelül 30 percig pároljuk.
2. Vágjuk félbe a szendvics kenyerünket vagy a focacciát és rétegezzük bele a mozzarellát, a paradicsomot és a hagymát. Ízlés szerint majonézzel ízesíthetjük. Nyomjuk össze a szendvics két felét, majd csomagoljuk.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 613 megtekintés