Borsos tokány recept
2012-09-11- Típus: Tokányok
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:40 p
- Elkészítés: 2:0 p
Az anyukám iszonyat finoman tudja ezt készíteni, ha haza megyek hozzájuk, akkor sokszor készíti ezt, mert tudja, hogy nagyon szeretem.
Ezeket szerezd be:
- 80 dkg sertéshús
- 2 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál zsír
- 3 evőkanál paradicsompüré
- só, bors ízlés szerint (ne sajnáljuk a borsot)
- csípős paprika
1. lépés
A húst kis szeletekre vágjuk. A hagymát kockákra vágjuk, majd kis zsiradékon megdinszteljük, ez után jöhet bele a fokhagyma, a paradicsompüré. Ízlés szerint sózzuk. Öntsük fel kevéske vízzel, aminnyit megkíván, majd főzzük 5-6 percig.
2. lépés
Tegyük bele a húst, jól borsozzuk meg, illetve sózzuk szánk íze szerint és gyakran keverve süssük meg. Öntsük fel még egy kis vízzel, majd tegyünk rá fedőt és alacsonyabb hőmérsékleten pároljuk.
3. lépés
Ízesítésként tehetünk hozzá egy kis csípős paprikát. Amikor a húsok megpuhultak, le is vehetjük a tűzről. Tálaljuk rizzsel, krumplival vagy tésztával.
fotó: mazsy
Értékelések
(4.3 / 5)
7 személy értékelt
19 435 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
355 kcal -
Zsír
10,4 g -
Szénhidrát
9,2 g -
Fehérje
53,8 g