Pacalpörkölt
2012-08-08- Típus: Pacalpörkölt receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:10 p
- Elkészítés: 1:50 p
Lányok figyelem! A pacalpörkölt az, amit meg KELL tanulnotok főzni. Tudom, hogy nem annyira szeretitek, de a párotok már annál inkább! :) Én is imádom!
Ezeket szerezd be:
- 1 kg Pacal
- 3-4 db Vöröshagyma
- 10 dkg Zsír
- 2 gerezd Fokhagyma
- 1 evőkanál Pirospaprika
- 1 kiskanál Liszt
- 1 kiskanál Majoránna
- 1 kiskanál Paradicsompüré
- 20 dkg Lecsó
- 3 szál Zeller zöldje
- Só
- Őrölt köménymag
1. lépés
Az első fontos dolog, hogy a pacalt mossuk át alaposan, többször, majd jó sok vízben tegyük fel főni kb. 30 percig. Ha elkezd habosodni, kanállal szedjük ki. Ha letelt a félóra, akkor szűrjük le, hideg vízzel öblítsük le és vágjuk fel 4-6 cm-es csíkokra, metéltekre.
2. lépés
A vöröshagymákat felvágjuk, majd zsíron enyhén megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a köménymagot, pirospaprikát, majoránnát, paradicsompürét és a fokhagymanyomóval elintézett fokhagymát. Jól összekeverjük és pár percig egybe pirítjuk.
3. lépés
Az utolsó lépésnél a pacalt is beleforgatjuk, sózzuk ízlésünk szerint és annyi vízzel felöntjük, amíg a víz teljesen ellepi. Fedőt teszünk rá és addig hagyjuk is, amíg a pacal jó puha nem lesz. Időközönként kevergessük. Ha a vízét elpárologtatta, pótoljuk egy kicsi vízzel. Adjuk közbe hozzá az apróra vágott zellerlevelet, lecsót és a kevés hideg vízzel elhabart lisztet és még 15 percig forraljuk.
Köretként főtt burgonya, savanyúság vagy a tunkoláshoz jó sok kenyér. :)
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
6 210 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
494 kcal -
Összes Zsír
35,2 g -
Koleszterin
323 mg -
Szénhidrát
12,2 g -
Cukor
4,5 g -
Fehérje
31,9 g