Marcsi féle pacal

2014-01-17
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 2:0 p
  • Elkészítés: 2:30 p

A férjem nagy kedvence, ezért ha tehetem, elkészítem.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg tisztított, csíkokra vágott pacal
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • pirospaprika
  • olaj
  • őrőlt bors

1. Lépés

A megmosott, tisztított, csíkokra vágott pacalt felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje és körülbelül 10-15 percig abálom.
15 perc eltelte után leszűröm.

2. Lépés

Az olajban a kockákra vágott hagymát megpárolom, hozzáadom az őrölt paprikát, bele teszem a pacalt. Sózom, borsozom, beleteszem a fokhagymát, felöntöm vízzel és kb. 2 órán keresztül főzöm. Ha a levét elfőtte vizet öntök rá. Főtt burgonyával tálalom.

 

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 192 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vörösboros pacalpörkölt csülökhússal és fehérbabbal

  • Vörösboros-tejfölös-fehérbabos pacalpörkölt

  • Kunsági pacalpörkölt sós krumplival

  • Gabi-féle pacalpörkölt

  • Pacalpörkölt

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    501 kcal
  • Zsír

    23.7g
  • Szénhidrát

    7.4g
  • Fehérje

    61.4g
  • Koleszterin

    618mg
  • Cukor

    2.5g