Marcsi féle pacal
2014-01-17- Típus: Pacalpörkölt receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 2:0 p
- Elkészítés: 2:30 p
A férjem nagy kedvence, ezért ha tehetem, elkészítem.
Ezeket szerezd be:
- 1 kg tisztított, csíkokra vágott pacal
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- pirospaprika
- olaj
- őrőlt bors
1. Lépés
A megmosott, tisztított, csíkokra vágott pacalt felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje és körülbelül 10-15 percig abálom.
15 perc eltelte után leszűröm.
2. Lépés
Az olajban a kockákra vágott hagymát megpárolom, hozzáadom az őrölt paprikát, bele teszem a pacalt. Sózom, borsozom, beleteszem a fokhagymát, felöntöm vízzel és kb. 2 órán keresztül főzöm. Ha a levét elfőtte vizet öntök rá. Főtt burgonyával tálalom.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 192 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
501 kcal -
Zsír
23.7g -
Szénhidrát
7.4g -
Fehérje
61.4g -
Koleszterin
618mg -
Cukor
2.5g