Gabi-féle pacalpörkölt

2013-10-31
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 60 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 1:40 p

A férjem-uram nagyon szereti a pacalt, rendszerint meg is lepem őt ezzel a vacsorával. Egy nagy karéj fehér kenyérrel és főtt krumplival tálalom.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg pacal
  • 3 fej vöröshagyma
  • 250 ml paradicsomlé
  • 1 csípős paprika
  • 1 evőkanál zsiradék
  • só, bors
  • majoránna
  • chili
  • pirospaprika

1. Lépés

A pacalt csíkokra vágom, és felteszem főni kevés sóval. Kb 1 órát főzöm.

2. Lépés

Egy evőkanál zsiradékon megpirítom a hagymát, majd rádobom a megfőtt, leszűrt pacalt.
Hozzáadom a pirospaprikát, paradicsomlevet, borsot, majoránnát, fűszerezem ízlés szerint (általában egy kis chilit is teszek bele). Felöntöm vízzel, majd addig főzőm, ameddig a pacal megpuhul.

3. Lépés

Akkor jó, ha az alatta lévő szaft besűrűsödik. Krumplit főzök ki mellé.

 

Rutinos kétgyermekes családanyaként mindig is szerettem sütni-főzni. Igaz, hogy két gyerekem már felnőtt, de most magamnak és a páromnak főzök szívesen.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 370 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vörösboros pacalpörkölt csülökhússal és fehérbabbal

  • Vörösboros-tejfölös-fehérbabos pacalpörkölt

  • Kunsági pacalpörkölt sós krumplival

  • Marcsi féle pacal

  • Pacalpörkölt

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    301 kcal
  • Zsír

    12.7g
  • Szénhidrát

    13.4g
  • Fehérje

    32.1g