Gabi-féle pacalpörkölt
2013-10-31- Típus: Pacalpörkölt receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 60 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 1:40 p
A férjem-uram nagyon szereti a pacalt, rendszerint meg is lepem őt ezzel a vacsorával. Egy nagy karéj fehér kenyérrel és főtt krumplival tálalom.
Ezeket szerezd be:
- 1 kg pacal
- 3 fej vöröshagyma
- 250 ml paradicsomlé
- 1 csípős paprika
- 1 evőkanál zsiradék
- só, bors
- majoránna
- chili
- pirospaprika
1. Lépés
A pacalt csíkokra vágom, és felteszem főni kevés sóval. Kb 1 órát főzöm.
2. Lépés
Egy evőkanál zsiradékon megpirítom a hagymát, majd rádobom a megfőtt, leszűrt pacalt.
Hozzáadom a pirospaprikát, paradicsomlevet, borsot, majoránnát, fűszerezem ízlés szerint (általában egy kis chilit is teszek bele). Felöntöm vízzel, majd addig főzőm, ameddig a pacal megpuhul.
3. Lépés
Akkor jó, ha az alatta lévő szaft besűrűsödik. Krumplit főzök ki mellé.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 469 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
301 kcal -
Zsír
12.7g -
Szénhidrát
13.4g -
Fehérje
32.1g