Mézes-gyömbéres lazac
2012-10-15- Típus: Mézes húsok
- Nemzetiség: Japán
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
A következő ázsiai ízvilágú ételt egyik barátnőm készítette nekem. Nagyon kétkedő voltam, de a végeredmény tényleg nagyon finom.
Ezeket szerezd be:
- 3 evőkanál szójaszósz
- 3 evőkanál friss limelé
- 1 evőkanál méz
- 1/2 teáskanál őrölt gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma, aprítva
- 4 lazac filé
- koriander a díszítéshez
1. lépés
Keverjük össze az első öt hozzávalót egy nagy tálban, jól keverjük össze, majd helyezzük bele a lazac szeleteket. Pácoljuk 20-30 percig a filéket.
2. lépés
Helyezzük a lazac szeleteket egy enyhén olajozott grill sütőre. Csöpögtessünk a halakra a maradék pácból. Kb. 20 perc alatt süssük készre őket.
Tálaláskor szórjuk meg korianderrel és tálaljuk barna rizzsel, friss salátával.
Értékelések
(2.5 / 5)
2 személy értékelt
7 734 megtekintés