Egzotikus csirke recept

2012-10-09
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 30 perc

A következő receptet a különleges ételeket kedvelőknek ajánlom, mert nem megszokott magyar ízvilágról van szó.

Ezeket szerezd be:

  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 1/2 evőkanál méz
  • 1 teáskanál curry por
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál só
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 evőkanál darált fokhagyma
  • 1 teáskanál friss gyömbér
  • 1/4 csésze apróra vágott petrezselyem
  • 800 g csirkemell

1. Lépés

Egy kis tálban keverjük össze a paradicsompürét, a mézet, a curryport, a pirospaprikát a sót és jól keverjük el egyenletes masszává. Tegyük félre. Melegítsünk olajat egy serpenyőben, majd tegyük bele a szeletelt hagymát és pirítsuk kb. 4 percig.

2. Lépés

Hozzáadjuk a fokhagymát és a gyömbért, és főzzük további 1 percig keverés közben. Adjuk hozzá a fűszerezés masszát,1 percig melegítsük, majd tegyük bele a kockákra vágott csirkemellet. Pirítsuk a csirkét mindkét oldalán meg. Ha úgy érezzük tegyünk hozzá egy kis vizet, hogy a mártás ne égjen le. Főzzük, ameddig a húsok megpuhulnak, majd szórjuk meg még egy kis fűszerrel.

Tálaljuk barna rizzsel.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.3 / 5)

4.3 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

9 070 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kínai szezámmagos csirke – gluténmentes

  • Mézes-szezámos csirke

  • Pikáns mézes-fokhagymás csirke

  • Mézes-gyömbéres lazac

  • Mandulás csirkemell

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    231,4 kcal
  • Zsír

    8,6 g
  • Szénhidrát

    8,7 g
  • Fehérje

    28,9 g