Mézes-szezámos csirke

2013-03-14
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Egyik kedvenc kínai ételem, sokfajtaképpen készíthető. A kínai konyha híres az ízek kutyulásáról, nálam bejönnek ezek az ízek.

Ezeket szerezd be:

  • 700 g csirkemell
  • A szószhoz:
  • 2-3 evőkanál méz
  • 1 citrom leve
  • 1 cm nagyságű gyömbér, reszelve
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál csípős paprika
  • só, bors ízlés szerint
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál ketchup
  • szezámmag
  • chili
  • olaj

1. lépés

A csirkemellet átmossuk, majd kis kockákra vágjuk. Kevéske olajon jól megpirítjuk, minimálisan fűszerezzük sóval, borssal. Amikor a csirkék nagyjából megpuhultak, hozzáadjuk a szósz hozzávalóit. Először jön a méz, a citrom leve, majd sorban a többi.

2. lépés

Ajánlott egy nagy wokban készíteni és jól átforgatni. Sűrűre főzzük a szószt, majd el is készült. Rizzsel vagy pirított tésztával tálaljuk, a legvégén a húst megszórjuk szezámmaggal.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

8 425 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kínai szezámmagos csirke – gluténmentes

  • Pikáns mézes-fokhagymás csirke

  • Mézes-gyömbéres lazac

  • Egzotikus csirke recept

  • Mandulás csirkemell

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    357 kcal
  • Zsír

    6.7g
  • Szénhidrát

    17.8g
  • Fehérje

    57g