Pikáns mézes-fokhagymás csirke
2013-02-08- Típus: Mézes húsok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
Ha eleged van már a natúr csirkehúsból, akkor a következő receptet mindenképpen érdemes kipróbálnod. Ráadásul a mézet és a fokhagymát a megfázás ellen is használjuk, így egy kis influenza idején erősen ajánlott.
Ezeket szerezd be:
- 6-8 csirkecomb (vagy csirkemell szelet)
- 2 evőkanál méz
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 citrom
- 0,5 dl olívaolaj
- 0,5 dl szójaszósz
- 1 tk kakukkfű
- só, bors ízlés szerint
1. lépés
A fokhagymát zúzzuk össze, keverjük el az olívaolajjal a citromlével és az összes többi hozzávalóval. A csirkehúsokat forgassuk meg benne (mindegy, hogy az comb, szárny vagy csak melle hús), majd hagyjuk pácolódni.
2. lépés
Másnap, vagy ha nagyon nem bírunk ellenállni, 2-3 óra elteltével vegyük ki a húsokat. Egy hőálló sütőformát kenjünk be olívaolajjal, majd sorakoztassuk bele a csirkét, majd 25-30 perc alatt süssük ropogósra.
Tálaljuk barna rizzsel, párolt zöldségekkel.
Értékelések
(5 / 5)
5 személy értékelt
12 153 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
418 kcal -
Zsír
20.3g -
Szénhidrát
8.5g -
Fehérje
49.1g