Aranygaluska recept

2012-12-14
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 1:10 p
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 1:25 p

Bár nem sűrűn készítek, de most megjött a kedvem hozzá. A finom fűszerek illata egyből elvarázsol mindenkit.

Ezeket szerezd be:

  • Tésztához:
  • 600g liszt
  • 1 tojás
  • 1 natúr joghurt
  • 1 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 10 dkg cukor
  • 2 vaníliás cukor
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • Tetejére:
  • 15 dkg dió
  • 10 dkg fahéjas cukor
  • 1 csomag instant vaníliás puding

1. lépés

Langyosra melegítjük a tejet, elkeverjük benne a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk benne. Utána az összes tésztahozzávalót összegyúrjuk és egy labdacsot formálunk belőle. Beletesszük egy tálba, letakarjuk, majd 40-60 percet kelni hagyjuk meleg helyen.

2. lépés

A tésztát körülbelül ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd tetszőleges méretű pogácsaszaggatóval, vagy ahogyan régen csináltuk pohárral kiszaggatjuk. A kis tésztákat megforgatjuk olvasztott vajban, ezután meghempergetjük a dióban.

3. lépés

Egy kivajazott hőálló formába tesszük, megszórjuk a tetejét fahéjas cukorral, majd az előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Gyorsan elkészítjük az instant pudingot, majd leöntve tálaljuk.

 

Fotó: galambosera

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 6
Értékeld a receptet!

6 személy értékelt

9 675 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Aranygaluska eperrel

  • Aranygaluska