Aranygaluska recept
2012-12-14- Típus: Aranygaluska
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 1:10 p
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 1:25 p
Bár nem sűrűn készítek, de most megjött a kedvem hozzá. A finom fűszerek illata egyből elvarázsol mindenkit.
Ezeket szerezd be:
- Tésztához:
- 600g liszt
- 1 tojás
- 1 natúr joghurt
- 1 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 10 dkg cukor
- 2 vaníliás cukor
- 5 dkg olvasztott vaj
- Tetejére:
- 15 dkg dió
- 10 dkg fahéjas cukor
- 1 csomag instant vaníliás puding
1. lépés
Langyosra melegítjük a tejet, elkeverjük benne a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk benne. Utána az összes tésztahozzávalót összegyúrjuk és egy labdacsot formálunk belőle. Beletesszük egy tálba, letakarjuk, majd 40-60 percet kelni hagyjuk meleg helyen.
2. lépés
A tésztát körülbelül ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd tetszőleges méretű pogácsaszaggatóval, vagy ahogyan régen csináltuk pohárral kiszaggatjuk. A kis tésztákat megforgatjuk olvasztott vajban, ezután meghempergetjük a dióban.
3. lépés
Egy kivajazott hőálló formába tesszük, megszórjuk a tetejét fahéjas cukorral, majd az előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Gyorsan elkészítjük az instant pudingot, majd leöntve tálaljuk.
Fotó: galambosera
Értékelések
(5 / 5)
6 személy értékelt
9 675 megtekintés